De Volkswagen ID.4: een volledig elektrische SUV

Nadat de Volkswagen ID.3 werd uitgebracht, wordt het dit jaar tijd voor Volkswagen ID.4: een volledig elektrische SUV met een actieradius tot 521 kilometer. De ID.4 combineert het comfort en de ruimte van een SUV met het duurzame karakter van een elektrische auto. De SUV is in het bezit van talloze technische innovaties en een nieuw design. Meer over de Volkswagen ID.4 lees je hieronder.

Volkswagen ID.4, het nieuwste model

Het begon in 2017 allemaal bij de ID. Crozz van Volkswagen. Dit jaar verschijnt alweer de ID.4. Net zoals bij de ID.3 bouwt de elektrische SUV op het mEB-platform van de Volkswagen-groep, dat als basis zal dienen voor de Audi Q4 E-Tron en de Skoda Enyaq iV.

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 specificaties

De ID.4 lijkt op de SUV-versie van de ID.3, maar dat is niet het enige verschil. De ID.4 is 32 centimeter langer, 6 centimeter hoger en 4 centimeter breder. Voorlopig kunnen ID.4-kopers of leaserijders kiezen uit de variant met 77-kWh batterij en een actieradius van maximaal 521 km. Waar de ID.3 met 58 kWh kan snel laden met 100 kW, ondersteunt de ID.4 met 77 kWh een laadvermogen van 125 kW.

Anders dan de Volkswagen ID.3 wordt er gebruik gemaakt van Augmented Reality Head-up Display. Zo wordt alle rij-informatie, zoals snelheid en navigatie in de voorruit geprojecteerd. Virtuele pijlen op de weg laten zien waar je af moet slaan. Een handige én veilige zet van Volkswagen.

In totaal weegt de Volkswagen ID.4 zo’n 2.124 kilo. De elektrische SUV voelt dus massief aan, terwijl de auto stevig op de weg ligt. Je kunt ermee door stormen rijden en berg trotseren. Qua interieur heeft de ID.4 beklede deurpanelen en tweekleurige stoelen.

Volkswagen ID.4, de prijs

De Volkswagen ID.4 begint ongeveer bij 47.290 euro. De SUV heeft LED-koplampen, 19-inch lichtmetalen wielen, een 10-inch scherm, automatische airco, verwarmbare voorstoelen en stuur. Er volgen waarschijnlijk uitvoeringen met een kleiner accupakket en minder luxe, zodat de ID.4 voor een goedkopere prijs op de markt kan brengen. Verder staat er ook een krachtigere ID.4 met twee elektromotoren en vierwielaandrijving op de planning.

Wanneer komt deze uitvoering naar Nederland?

De Volkswagen ID.4 wordt standaard geleverd met 8 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op het accupakket. Eind december werden de eerste Volkswagens ID.4 geleverd in ons land. Dit jaar start de levering van de reguliere ID.4-modellen.

De ID.4 leasen bij AutoLeaseTeam?

Wil je ook rijden in een ID.4? Het is mogelijk om het populaire model bij ons te leasen. Wanneer je interesse hebt in de ID.4 kun je direct een offerte aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.