De Skoda Enyaq iV: de eerste elektrische SUV van Skoda

De Skoda Enyaq iV is een volledig elektrische auto die op het revolutionaire MEB-platform van de Volkswagen-groep staat. De auto biedt een enorme binnenruimte, aansprekend design én grote rijdynamiek. De Enyaq iV is een grote stap richting de elektrificatie van Skoda. De nieuwe elektrische auto is sinds 1 september officieel gepresenteerd en nu verkrijgbaar vanaf € 39.990 of op aanvraag bij ons te leasen. Meer over de Skoda Enyaq iV lees je hieronder.

De elektrische SUV van Skoda

Deze nieuwe wagen markeert het begin van een nieuw tijdperk voor het automerk Skoda. Met zijn grote actieradius van tot wel 500 kilometer en de snel laad mogelijkheid is hij geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Daarnaast is het design vooruitstrevend, modern en van alle gemakken voorzien. De auto is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog en heeft een bagageruimte van ruim 585 liter. Naast de grote binnenruimte, is de Skoda Enyaq iV beschikbaar in diverse uitvoeringen, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 kilometer per uur versnelt in slechts 6,2 seconden.

Technische specificaties van de Skoda Enyaq iV

Met deze elektrische SUV heb je keuze uit een aantal uitvoeringen. De basisversies zijn in het bezit van achterwielaandrijving, net als de iconische Skoda’s van vroeger. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot wel 1.200 kilogram trekken. De line-up begint met een vermogen van 109 kW, een 55 kWh accu en een range van 340 kilometer. De 132 kW versie heeft een 62 kWh accu en een range van 390 kilometer. Dan is er ook de optie voor de uitvoering met vierwielaandrijving, een range van 500 kilometer en een accu van 82 kWh. Deze wagen sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 6,2 seconden.

Daarnaast heb je bij de Skoda Enyaq iV te maken met een nieuwe elektrische aandrijflijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het MEB-platform voor de elektrische auto’s van de Volkswagen Group biedt. Zo wordt bijvoorbeeld de accu in de vloer verwerkt om ruimte te besparen.

Skoda Enyaq iV
Bron: Skoda.

 

Snel laden met de Skoda Enyaq iV

De Enyaq kan op drie manier opgeladen worden. Dat kan thuis met een 230-volt aansluiting of een 11kW wallbox. Met een DC-snel lader van 125 kW kan de accu in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.

Innovatief design

De Skoda Enyaq iV heeft een innovatief design. De binnenruimte biedt plaats aan het hele gezin én bagage. Ook biedt de auto diverse infotainmentsystemen. Dit zijn systemen die informatie en entertainment combineren, waar bijvoorbeeld tekst of een routekaart op een speelse manier gebracht wordt. De 13-inch display is te combineren met augmented reality en is er internetverbinding mogelijk voor doorlopend up-to-date informatie. Ook hoef je niet te zoeken naar aparte bedieningsmodules voor de airco of de radio. Je bedient alles via het aanraakscherm, of met je stem.

Het interieur is met zorg samengesteld door de interieurontwerpers van Skoda, wat zorgt voor een smaakvol interieur met gerecyclede materialen. De Skoda Enyaq iV wordt door het strakke en overzichtelijke interieur ook wel gezien als de Tsjechische variant van de Volkswagen ID.4, die ook dit jaar zijn debuut beleeft.

De Skoda Enyaq iV met crystal face

Het lijnenspel van de nieuwe elektrische SUV blijft herkenbaar. Hoewel de Enyaq een grille heeft, dient dit meer als stijlelement dan een technische noodzakelijke toevoeging. De krachtigere varianten kun je bestellen met een zogeheten Crystal face, herkenbaar aan de zwarte rand en de LED-lichtjes. Het doet denken aan de grille van de BMW X6.

De prijs van de Skoda Enyaq iV

Hoewel de nieuwe SUV baanbrekend is door alle nieuwe mogelijkheden, heeft hij ook een traditionele Skoda eigenschap: de wagen biedt verrassend veel voor de prijs en is de meest ruime elektrische SUV in deze prijsklasse. De Enyaq is verkrijgbaar vanaf € 39.990. Deze auto beschikt over een 132 kW sterke elektromotor en een 62 kWh accupakket, dat een actieradius van 390 kilometer mogelijk maakt.

Elektrisch rijden met Skoda

Met de eerste elektrische SUV introduceert Skoda een krachtpatser vol met de nieuwste technologieën. De Skoda Enyaq iv biedt een enorme binnenruimte, een snel laadfunctie en een actieradius tot maximaal 500 kilometer. Zoals eerdergenoemd zijn er diverse uitvoeringen mogelijk.

Vraag een offerte aan bij AutoLeaseTeam

De Skoda Enyaq iV is nu al een zeer populair model. Wil je binnenkort ook rijden in de nieuwe SUV? Vraag dan een offerte aan. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.