{{content}} ×

WLTP: de nieuwe norm voor meting van brandstofverbruik | AutoLeaseTeam

WLTP: de nieuwe norm voor meting van brandstofverbruik

De nieuwe meetmethode voor CO2-uitstoot is er al een tijdje doorheen. Sinds 1 juli 2020 wordt de Wolrdwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) gehandhaafd in vrijwel iedere Europese lidstaat. Dit heeft er toe geleid dat er een realistischer beeld kan worden geschetst van het totale brandstofverbruik en uitstoot per weggebruiker. Als gevolg hiervan zijn er wat aanpassingen doorgevoerd in de autobranche. AutoLeaseTeam praat jou graag bij over WLTP, want wat betekent dit voor jou als leaserijder?

De nieuwe meetmethode voor CO2-uitstoot is er al een tijdje doorheen. Sinds 1 juli 2020 wordt de Wolrdwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) gehandhaafd in vrijwel iedere Europese lidstaat. Dit heeft er toe geleid dat er een realistischer beeld kan worden geschetst van het totale brandstofverbruik en uitstoot per weggebruiker. Als gevolg hiervan zijn er wat aanpassingen doorgevoerd in de autobranche. AutoLeaseTeam praat jou graag bij over WLTP, want wat betekent dit voor jou als leaserijder?

Wat is WLTP?

De WLTP-meetmethode is inmiddels ingeburgerd. 1 januari 2022 was het al zover. In alle Europese lidstaten moesten nieuwe auto’s worden getest voor de uitstoot van vervuilende stoffen, CO2 en brandstofverbruik. Sindsdien wordt er voor alle autofabrikanten; Toyota, Hyundai, Opel en zelfs BMW,  dus een doelstelling gesteld aan maximale uitstoot.

Voorheen werden alle auto’s getest via de NEDC Methode. Maar aangezien auto’s in de afgelopen decennia een sterke ontwikkeling hebben doorgemaakt is deze methode iet-wat verouderd. Bij deze methode bleek dat de resultaten te veel afweken van het daadwerkelijke gebruik, not-done dus! Met de WLTP test is dit verleden tijd. Zo wordt er een realistischer beeld van het werkelijke verbruik gegeven. Bij de nieuwe methode wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de soort auto, het weer en rijstijlen.

Waarom is WLTP belangrijk?

Bij de aankoop van een nieuwe auto is de kans groot dat je wil weten hoeveel brandstof hij gaat verbruiken. Om die reden zijn autofabrikanten verplicht voor al hun modellen een gemiddeld verbruik op te geven. Als je dit ook daadwerkelijk aan deze autofabrikanten overlaat reken ze dat natuurlijk in positieve zin naar zichzelf toe. Niet betrouwbaar voor jou dus! Daarom is ooit de NEDC methode in het leven geroepen. Deze test is echter verouderd en niet meer voor de volle 100% betrouwbaar. Manipulatie vanuit autofabrikanten kwam hier regelmatig om de hoek kijken.

Dit betekent het voor jou!

WLTP heeft dus invloed op vrijwel alle auto’s die vanaf 1 juli 2020 op-naam-gesteld zijn. Als gevolg hiervan zullen de leasekosten, maar ook de fiscale waarde van je leaseauto kunnen stijgen. Wat betreft WLTP is het dus ook handig om een elektrische leaseauto te overwegen. Als je kiest voor een elektrische auto heb je namelijk niet te maken met CO2-uitstoot. Voor deze auto’s verandert er dus niets en heb je 100% zekerheid. Voor meer informatie over het aanschaffen van een elektrische auto in 2022 kun je eens een kijkje nemen op deze pagina. Hier geven wij een mooie opsomming van wat er allemaal mogelijk is.

Nog meer vragen over WLTP?

Het laatste autonieuws, de mooiste auto’s en de recentste autotests. Wil jij up-to-date blijven van alle ontwikkelingen? Neem dan maandelijks een kijkje op onze kennispagina. Het team van AutoLeaseTeam beantwoord graag al je vragen over WLTP. Neem daarom gerust contact met ons op. Ook als je wil weten wat wijsheid is in verband met WLTP en een nieuwe leaseauto uitzoeken mag je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer