{{content}} ×

Wagenparkbeheer: wat houdt het in en wat zijn de voordelen? | AutoLeaseTeam

Wagenparkbeheer: wat houdt het in en wat zijn de voordelen?

Wagenparkbeheer betekent het verzorgen van de auto’s voor een bedrijf. Denk hierbij aan het selecteren van de auto’s, maar ook het regelen van de verzekeringen, het onderhoud, de banden, de brandstofadministratie en meer. Dit wordt in combinatie gedaan met een leasevorm, waarbij het desbetreffende bedrijf een vast bedrag betaald voor het wagenparkbeheer. Bij AutoLeaseTeam zijn we specialist is wagenparkbeheer. Lees hieronder meer over de voordelen van zo’n beheer en wat er nog meer bij komt kijken.

Wagenparkbeheer betekent het verzorgen van de auto’s voor een bedrijf. Denk hierbij aan het selecteren van de auto’s, maar ook het regelen van de verzekeringen, het onderhoud, de banden, de brandstofadministratie en meer. Dit wordt in combinatie gedaan met een leasevorm, waarbij het desbetreffende bedrijf een vast bedrag betaald voor het wagenparkbeheer. Bij AutoLeaseTeam zijn we specialist is wagenparkbeheer. Lees hieronder meer over de voordelen van zo’n beheer en wat er nog meer bij komt kijken.

Beheer van een wagenpark

Bij wagenparkbeheer komt veel tijd om de hoek kijken, zeker als je het als bedrijf naast de andere werkzaamheden doet. Of je het wagenparkbeheer uitbesteed of niet, het is altijd belangrijk dat je een goede autoregeling hebt met de leasemaatschappij, zoals AutoLeaseTeam. Wanneer de autoregeling is vastgelegd, kunnen wij het wagenparkbeheer uitvoeren voor de klant en hebben de berijders van de auto’s rechtstreeks contact met ons. Groot voordeel is dat we een groot voorraad auto’s tot onze beschikking hebben, zodat je als bedrijf altijd de meest gunstige opties krijgt. Ook houden we in de gaten wanneer er auto’s vervangen moeten worden. Bij het beheer van een wagenpark gaat het om maatwerk, waarbij de wensen van de klant worden gewaarborgd.

Hét grote voordeel van wagenparkbeheer uitbesteden

Het in eigen beheer houden van je wagenpark kost veel tijd en geld. Daarbij wordt het vaak naast de ‘normale’ werkzaamheden gedaan en leidt het af van de core business van je bedrijf. Het beheer van je wagenpark onderbrengen bij een leasemaatschappij zoals AutoLeaseTeam brengt veel voordelen met zich mee. Zo worden er altijd duidelijke afspraken gemaakt over de dienstverlening. Wij als leasemaatschappij hebben contact met importeurs en de automerken, zodat de auto’s altijd in topvorm blijven. Daarnaast kunnen we afspraken maken met schadeherstellers. Dit bespaart dus tijd én geld.

Extra voordelen

Er zijn nog meer voordelen voor bedrijven om ervoor te kiezen het wagenparkbeheer uit te besteden. Zo zijn de voorwaarden van het leasecontract altijd helder en zul je nooit voor verrassingen komen te staan. Bovendien krijg je bij AutoLeaseTeam één vast aanspreekpunt als je als bedrijf een contract afsluit voor wagenparkbeheer. Wij zorgen voor persoonlijk advies en nemen de wensen van het bedrijf in acht. Bij AutoLeaseTeam werken we voornamelijk met de leasevorm sale & leaseback bij wagenparkbeheer.

Sale & leaseback

Bij sale & leaseback neemt AutoLeaseTeam jouw wagenpark over zodat je de auto(‘s) vervolgens via een normale leaseovereenkomst weer in kunt zetten. Dit is een effectieve manier om werkkapitaal te genereren voor investeringen die anders niet mogelijk waren. Sale & leaseback kan natuurlijk ook uitkomst bieden als je simpelweg de kosten voor het wagenparkbeheer beheersbaar wil maken.

Wat is sale & leaseback?

Bij deze leasevorm investeren wij als autoleasemaatschappij in jouw bedrijf door jouw gehele wagenpark over te nemen tegen een prijs die we samen afspreken. Zo verkrijg je financiële ruimte zonder daarvoor aan te hoeven kloppen bij een bank. Op basis van de waarde van de auto’s en jouw persoonlijke wensen, stellen we de leaseovereenkomst op. De auto’s blijven verder beschikbaar binnen de onderneming.

De voordelen van & leaseback

Door wagenparkbeheer door ons te laten uitvoeren, kun je op een aantrekkelijke manier geld verkrijgen om in andere zaken te investeren. Hieronder vind je alle voordelen op een rij:

  • Werkkapitaal: na de verkoop van een auto of wagenpark ben je vrij om andere investeringen te doen.
  • Overzichtelijke kosten: door het wagenparkbeheer (en het onderhoud) weer bij een leasemaatschappij onder te brengen, weet je precies waar je aan toe bent.
  • Aantrekkelijke voorwaarden: of je nu kiest voor full operational lease of netto operational lease, je kunt rekenen op de aantrekkelijke voorwaarden van AutoLeaseTeam bij sale & leaseback.
  • Geen schade en onderhoud: wij ondersteunen je zo goed mogelijk bij alles wat te maken heeft met schade en onderhoud van jouw leaseauto’s.
  • Tijdsbesparing: hoe meer auto’s je in je bezit hebt, hoe meer tijd het wagenparkbeheer kost. Met sale & leaseback maak je je wagenpark overzichtelijker en kun je focus leggen op andere zaken.
  • Geen gedoe met verkoop en restwaarde: Met sale & leaseback hoef je niet over de verkoop en de restwaarde te denken. Onderhandelingen over inruilwaardes liggen bij ons.

Een contract bij AutoLeaseTeam

Wanneer je kiest voor sale & leaseback ga je een leaseovereenkomst aan. Met deze leasevorm is het mogelijk om te onderhandelen over de vraagprijs en de uiteindelijke koopprijs. Zaken als onderhoud, schade, verzekeringen, reparaties en brandstof worden in de voorwaarden meegenomen. Zakelijke leaseovereenkomsten voor een auto hebben meestal een looptijd die ligt tussen de drie en vijf jaar, maar dit kan verschillen.

Kies voor AutoLeaseTeam en je krijgt flexibele voorwaarden, persoonlijke service en iedere looptijd en leasevorm. Heb je plotseling een andere auto nodig? Dan zit je bij ons goed! Ook benieuwd wat wagenparkbeheer voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer