{{content}} ×

Schade rijden met leaseauto, wat te doen? | AutoLeaseTeam

Schade rijden met leaseauto, wat moet ik doen?

Een paaltje, een te hoge stoep of zelfs een andere auto. Iedere automobilist komt wel eens een onvoorzien ongemak tegen in zijn of haar rij-carrière. Zo’n pechgeval in de vorm van een ongelukje is nu eenmaal snel gebeurd. Wees daarom voorbereid op eventuele gevolgen van schade aan een leaseauto. Want wie is er eigenlijk aansprakelijk? En hoe zit het met de afhandeling van de schade? Kortom: waar moet je allemaal op letten bij schade rijden met een leaseauto? Hieronder lees je wat je moet doen als je schade rijdt met jouw auto van de zaak!

Schade rijden met een leaseauto, oeps!

Iedere week zijn er weer veel werknemers die met een auto van de zaak achter het stuur kruipen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, luidt het eeuwenoude spreekwoord. En dat geldt uiteraard ook voor werknemers met leaseauto’s. Hoe klein dat hoekje is hangt af van meerdere factoren. In welk merk leaseauto rijdt de bestuurder? Welke rijstijl heeft de bestuurder? Allemaal zaken die samenhangen met hoe groot de kans is dat iemand schade rijdt met een leaseauto.

Heb jij schade gereden met je leaseauto van AutoLeaseTeam? Dan kun je het beste even contact opnemen via 071 58 10 666. Is het minder urgent? Dan kun je middels het contactformulier aangeven wat er is gebeurd. Wij helpen je graag verder!

Wie gaat dit ongelukje betalen?

Schade rijden met een leaseauto is helaas niet zonder gevolgen. Is de schade veroorzaakt door jou of door iemand anders? Wanneer het schade rijden met een leaseauto niet jouw schuld is, dan kost het je niets. De kosten voor de reparatie van de leaseauto zullen dan via de verzekeringsmaatschappij van de ander worden gemaakt.

Wanneer de schade aan de leaseauto wel door jou veroorzaakt is, zal het hoogstwaarschijnlijk een deel van je eigen risico kosten. De hoogte van jouw eigen risico is vastgelegd in je leasecontract.

Is het niet aantoonbaar wie de schade aan de leaseauto heeft veroorzaakt? Bijvoorbeeld wanneer je terugkomt op de parkeerplaats en er opeens een deuk in je auto zit; maar geen briefje. Neem dan direct contact met ons op via 071 58 10 666. Wij vertellen je wat je het beste kan doen.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij schade rijden met een leaseauto?

Wanneer een werknemer schade rijdt met een leaseauto kan dat worden bestempeld als een bedrijfsongeval. In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. De meeste werkgevers zijn zich ervan bewust dat ongelukken in het verkeer dagelijks gebeuren. Om deze reden zijn zij daarvoor – als het goed is – goed verzekerd.

Goed om te weten: wanneer een werknemer onder werktijd in een privéwagen schade rijdt aan zijn of haar auto; is óók de werkgever aansprakelijk.

Uitzondering daargelaten natuurlijk!

Het enige moment dat een werkgever niet aansprakelijk is voor de schade aan de leaseauto, is als er sprake is van opzettelijk roekeloos gedrag van de werknemer. Dat wil zeggen dat de werknemer dus wel aansprakelijk is voor de schade aan de leaseauto als hij of zij de schade opzettelijk heeft veroorzaakt.

Schade rijden met leaseauto en schadevrije jaren, hoe zit dat?

Goed nieuws, je kunt met jouw leaseauto ook gewoon schadevrije jaren opbouwen. Met jouw leasejaren kan je in de toekomst korting krijgen op je autoverzekering. In dit geval zullen de leasejaren omgezet worden naar schadevrije jaren. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je geen schade rijdt met je leaseauto. Vervolgens zal je van ons een zogenoemde leaseverklaring krijgen. Hoe dat zit lees je hier!

Wil jij persoonlijk advies over jouw geleasede auto en de schadevrije jaren die je hebt gereden? Wij zoeken het graag voor je uit! Neem daarom vandaag nog contact met ons op!

Schade veroorzaakt met leaseauto?

Heb je met je geleasede auto schade veroorzaakt? Informeer het team van AutoLeaseTeam dan zo snel mogelijk. Wij hebben onze eigen richtlijnen om schadegevallen te behandelen. Wij vertellen jou direct wat je het beste kunt doen en welke (financiële) gevolgen de schade heeft. Bel ons op 071 58 10 666.


Nieuwsberichten

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

23 februari 2023

Klantbezoeken afleggen, bestellingen afleveren of een recreatief uitstapje naar bijvoorbeeld Keukenhof. Wat de reden achter jouw bedrijfswagen-wens ook is. Wij ontzorgen jou graag op het gebied van mobiliteit. AutoLeaseTeam helpt jou graag vanuit Leiderdorp met de stap naar je nieuwe bedrijfswagen. In dit artikel zetten we daarom alle aandachtspunten voor bedrijfswagenslease in Leiderdorp op een rij. Dus laten we eens een kijkje nemen!

Lees meer
Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

02 februari 2023

Autolease is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto, maar daarvoor niet de volledige aankoopprijs willen betalen. In Leiderdorp zijn er een aantal bedrijven die autolease aanbieden, zo ook AutoLeaseTeam. Wil jij een zakelijke leaseauto afsluiten zonder risico’s over financiering, beheer en operationele risico’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse leasevormen die geheel op maat zijn samen te stellen. Een leaseauto kiezen is geen gemakkelijke opgave. In dit artikel zullen we je daarom wegwijs maken in de wereld van autolease in Leiderdorp.

Lees meer
Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer