{{content}} ×

Opladen elektrische auto: zo werkt het! | AutoLeaseTeam

Opladen elektrische auto: zo werkt het!

Het opladen van een elektrische auto komt natuurlijk met een gebruiksaanwijzing. AutoLeaseTeam legt graag uit hoe je dit doet. Thuis, op het werk, onderweg of in het buitenland. Zo weet jij alles wat je moet weten voor je op pad gaat met jouw elektrische auto.

Het opladen van een elektrische auto komt natuurlijk met een gebruiksaanwijzing. AutoLeaseTeam legt graag uit hoe je dit doet. Thuis, op het werk, onderweg of in het buitenland. Zo weet jij alles wat je moet weten voor je op pad gaat met jouw elektrische auto.

Hoe laad ik mijn elektrische auto op?

Anders dan een auto met verbrandingsmotor werkt een elektrische auto op een batterij. Deze batterij moet natuurlijk tijdig opgeladen worden om jouw rit voort te zetten. Waar bij een verbrandingsmotor meestal een volle tank de voorkeur krijgt, werkt het opladen van een elektrische auto net even anders. Een lithiumbatterij gaat langer mee wanneer deze opgeladen wordt tussen de 20% en 80%. Een volledig opgeladen batterij is in dit geval dus niet helemaal gewenst. Heb je wel een volledig opgeladen batterij? Dan is dat geen ramp. Zorg er wel voor dat je auto niet lang stil blijft staan wanneer de batterij vol is.

Elektrische auto opladen, waar doe je dat?

Een elektrische auto opladen verschilt per locatie. Zo kun je jouw elektrische auto thuis opladen of op je werk maar ook onderweg en natuurlijk in het buitenland. Momenteel zijn er meer dan 150.000 openbare laadpunten in Europa en dit aantal neemt alleen maar toe. AutoLeaseTeam ondersteunt je graag bij het bepalen van de beste oplaadoplossing die in al jouw behoeften voorziet. Zo bieden wij opladers voor onderweg, thuis of op jouw werk. Zo zijn jouw voornaamste laadbehoeften direct voorzien. We kijken graag met je mee welke investering in laadpunt, elektriciteit en laadpas verrekend kan worden in de leaseprijs. Bij AutoLeaseTeam ben je verzekerd van een betaalbare en praktische oplossing voor jouw laadbehoefte! Goed om te weten: vaak zijn er ook oplossingen om de kosten tussen werknemer en werkgever te verrekenen. Neem contact op met AutoLeaseTeam voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wat kost een elektrische auto opladen?

De kosten voor het opladen van een elektrische auto kunnen verschillen per laadpunt en exploitant. De prijzen zijn doorgaans gebaseerd op een aantal factoren:

-(Eenmalig) startgeld: het bedrag dat wordt berekend voor aanvang van een laadsessie. Deze starttarieven kunnen gecombineerd worden met andere prijsmodellen.

-Laadtarief op basis van kWh en parkeertijd: je factuur wordt berekend op basis van kWh-verbruik en de parkeertijd bij het laadstation. De prijzen van publieke laadpalen verschillen per exploitant.

-Minuut-gebaseerd opladen: je factuur wordt berekend op basis van de tijd dat jouw elektrische auto is aangesloten op een laadpunt. Let op: je betaalt door wanneer je auto vol is en je elektrische auto nog is aangesloten aan het laadstation.

Elektrische auto opladen op verschillende locaties

Als het goed is, staat jouw elektrische auto niet stil en zal je onderweg en op verschillende locaties jouw elektrische auto moeten opladen. Dit kan zijn op jouw thuislocatie, werklocatie, onderweg van A naar B en in het buitenland. Voor vertrek met je elektrische auto, wil jij waarschijnlijk weten waar je aan toe bent. Onderweg voor verrassingen komen te staan met een lege batterij, is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen!

Elektrische auto snelladen

De bekendste voorbeelden van snelladers zijn Tesla Superchargers en het IONITY netwerk. Deze laatste is een Europees laadnetwerk met meer dan 300 ultrasnelladers voor lange afstanden binnen Europa. Rijd je in een Tesla? Dan kun je eenvoudig gebruikmaken van het Tesla’s Supercharger-netwerk in Europa. Jouw navigatie gaat op zoek naar laadlocaties op je route. Ook heb je geen laadpas nodig om bij een Tesla laadstation te laden. Dit gaat namelijk via jouw Tesla account.

Elektrische auto thuis opladen

Uiteraard onmisbaar is de optie voor elektrische auto thuis opladen. Een eigen laadpunt voor je deur, is natuurlijk de meest ideale situatie. De mogelijkheid hiervoor hangt af van jouw woonsituatie. Belangrijke vragen om te stellen: is het mogelijk een laadpunt te bevestigen op jouw terrein? Waar vraag je een laadpunt aan? En welke kosten zijn verbonden aan het thuis opladen elektrische auto? Een ding is zeker: voor het installeren en aanvragen van een laadpaal voor jouw elektrische auto is het een en ander nodig. Bij AutoLeaseTeam helpen we je graag op weg!

Elektrische auto opladen bij publieke oplaadpunten

Onderweg je elektrische auto opladen? Dat kan bij publieke oplaadpunten. Hiervoor heb je alleen een laadpas nodig. Het handigst is om een laadpas te hebben die geschikt is voor het opladen van je elektrische auto thuis, op werk en onderweg bij publieke oplaadpunten. Dit kan met de laadpas. Met een laadpas voor meerdere oplaadpunten heb je toegang tot meer dan 150.000 publieke oplaadpunten in Europa. Zo ben je altijd verzekerd van een oplaadpunt bij jou in de buurt!

Elektrische auto op het werk opladen

Vaak zijn op werklocaties lagere energietarieven dan bij een thuislaadpunt. Het opladen van een elektrische auto op werk heeft dus zeker voordelen! Ook staat de auto tijdens een werkdag stil, wat een goed moment is om de auto meteen weer op te laden. Ook voor laadoplossingen op jouw werklocatie staat AutoLeaseTeam voor je klaar. Benieuwd of een laadpunt op het bedrijfsterrein mogelijk is? En waar vraag je een aan? Neem contact op met AutoLeaseTeam voor meer informatie over de mogelijkheden.

Elektrische auto opladen in het buitenland

Voordat je met een elektrische auto naar het buitenland gaat, wil je natuurlijk een aantal dingen uitzoeken. Zo is het verstandig je te verdiepen in de laadinfrastructuur van het land waar je naartoe rijdt. Neem ook de nodige tussenstops mee in je routeplanning zodat je auto altijd voldoende opgeladen is. Naast je navigatie-app zijn veel handige apps beschikbaar die jou ondersteunen bij opladen elektrische auto buitenland. Een voorbeeld hiervan is A Better Routeplanner.

Elektrisch leasen via AutoLeaseTeam

Ben jij van plan elektrisch te gaan rijden? Bij AutoLeaseTeam kun je vrijwel alle soorten elektrische auto’s leasen. Wanneer je een elektrische auto wilt leasen, heb je de keuze uit volledig elektrisch of een hybride. Meer weten over elektrisch leasen? Neem contact met ons op!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer