{{content}} ×

Operational lease: welke vormen zijn er en hoe werkt het bij AutoLeaseTeam? | AutoLeaseTeam

Operational lease: welke vormen zijn er en hoe werkt het bij AutoLeaseTeam?

Wil je een leasecontract waarbij je een vast bedrag per maand betaalt? Dat kan met operational leas! Er zijn diverse leasevormen van operational lease, zoals full operational lease en netto operational lease. De verschillen leggen we hieronder graag aan je uit.

Wil je een leasecontract waarbij je een vast bedrag per maand betaalt? Dat kan met operational leas!  Er zijn diverse leasevormen van operational lease, zoals full operational lease en netto operational lease. De verschillen leggen we hieronder graag aan je uit.

Wat is operational lease zakelijk?

Voor veel bedrijven en ondernemers is een leaseauto of bedrijfswagen zakelijk een onmisbaar stuk gereedschap. Voor het runnen van de zaak moet er veel gereden worden naar klanten of om producten en/of diensten aan te kunnen bieden. Met een uitstekende bedrijfswagen kun je een professionele indruk maken op klanten. Als je een auto of bedrijfswagen zakelijk wilt leasen voor je onderneming, dan kan dat onder meer via de leasevorm operational lease.

Zakelijk leasen tegen een maandelijks vast bedrag

Een auto leasen via operational lease zakelijk betekent dat je ons een vast bedrag per maand betaalt. In de meeste gevallen zijn alle kosten, behalve de brandstof inbegrepen in het maandelijks bedrag dat je betaalt. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. De leaseauto blijft nog wel het eigendom van AutoLeaseTeam.

Wat zijn de voordelen van deze leasevorm?

Waarom zou je kiezen voor de leasevorm operational lease? We zetten de voordelen op een rij:

 • Je hoeft geen grote investering te doen.
 • Je bent mobiel en kunt klanten bezoeken.
 • Een vast bedrag per maand.
 • Geen onderhouds-, reparatie en verzekeringskosten.
 • Geen onvoorziene kosten.
 • Schadeafhandeling, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen.

Twee soorten operational lease

Er bestaan twee soorten van operational lease. Op deze wijze is het mogelijk om de manier van leasen perfect af te stemmen op de behoeften en wensen van jouw onderneming. Maar welke vormen zijn er? Bij AutoLeaseTeam maken we onderscheid tussen full operational lease en netto operational lease.

Full operational lease

Full operational lease is perfect voor de leaserijder die écht geen omkijken wil hebben naar zijn of haar vervoer. Met deze leasevorm ben je verzekerd van zorgeloos en comfortabel leasen. Alle gebruikskosten, dus ook reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer, belasting, afschrijving, rente en verzekering zijn in het contract opgenomen. Met full operational lease betaal je een vast bedrag per maand en wij regelen de rest! Het brandstofbeheer kun je ook toevoegen aan het leasecontract. Bij deze leaseoptie zijn wij de eigenaar van de auto en betaal je aan ons het maandelijks afgesproken leasebedrag. Wanneer de overeenkomst afloopt, gaat de leaseauto weer terug naar AutoLeaseTeam.

Wat krijg je bij deze leasevorm?

Bij full operational lease zijn alle kosten rondom het gebruik van je leaseauto in het contract opgenomen en betaal je een vast maandbedrag. De volgende zaken zijn inbegrepen in de leaseovereenkomst:

 • Onderhoud, reparatie & banden.
 • Schadeafhandeling.
 • Verzekering.
 • Pechhulp in Europa.
 • Rente en afschrijving.
 • Vervangend vervoer.
 • Wegenbelasting.
 • Service bij pech in binnen- en buitenland.

Netto operational lease

Netto operational lease is dé ideale leasevorm als je sommige zaken liever zelf regelt, zoals onderhoud, reparatie, verzekering en vervangend vervoer. Het verschil met full operational lease is dat je bij de netto leasevorm het operationele gedeelte deels zelf kunt verzorgen. Bij een netto operational leaseovereenkomst zijn de kosten voor rente, afschrijving en wegenbelasting inbegrepen. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie van de brandstofkosten, houderschapsbelasting en schadebeheer. De maandelijkse lasten zijn daarom ook lager bij netto operational lease dan bij full operational lease. Het economische eigendom en het restwaarderisico liggen bij AutoLeaseTeam.

Operational lease zpp

Operational lease is zeer geschikt voor de (startende) ondernemer, die wel de lusten, maar niet de lasten van een bedrijfswagen wil. Veel ondernemingen kiezen voor deze leasevorm, omdat de leasemaatschappij de investering op zich neemt. Zzp’ers die dagelijks enorm druk zijn met hun klanten, willen vaak geen omkijken naar de (elektrische) bedrijfswagen. En dit is precies waar wij bij komen kijken. Bij operational lease wordt alles tot in de puntjes verzorgd tegen een vast bedrag per maand. De kosten zijn overzichtelijk en hierdoor gemakkelijk te budgetteren. Je weet steeds precies waar je aan toe bent. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto in bij AutoLeaseTeam.

Operational lease zonder jaarcijfers

Bij AutoLeaseTeam kun je een auto of bedrijfswagen financieren, zonder dat je hiervoor jaarcijfers nodig hebt. Of je nu een maand, een jaar of al jarenlang ondernemer bent: wij verstrekken graag een financiering voor jouw leaseauto! Wij zoeken de juiste auto voor je zodat je snel aan de slag kunt. Hoewel het de afgelopen jaren steeds moeilijker is geworden om zakelijk te leasen zonder jaarcijfers, doen wij hier bij AutoLeaseTeam niet moeilijk over. Wij begrijpen dat startende ondernemingen afhankelijk zijn van een bedrijfsauto voor de groei van de zaak.

Met een representatieve bedrijfswagen maak je namelijk een professionele indruk op de klanten. Daarnaast is het voor een startende ondernemer belangrijk dat hij of zij kilometers kan maken om zijn of haar klanten te bezoeken. Die mobiliteit heb je nodig om je werkgebied te vergroten, snel op de plek van bestemming te zijn en je afspraken na te kunnen komen. En dan is het wel zo gemakkelijk als je kunt kiezen voor operational lease zonder jaarcijfers!

Operational lease bedrijfswagen

Wanneer je een bedrijfswagen wil aanschaffen, is het belangrijk dat je een betrouwbare auto hebt. Je bent immers veel onderweg en wil daarom een bedrijfswagen waar je écht op kunt rekenen. Een bedrijfswagen leasen is voor jou als ondernemer of zzp’er een voordelige optie. Het bedrag dat je normaal in een bedrijfsauto zou steken, houd je nu over voor andere investeringen. Ook hoef je geen bijtelling te betalen wanneer je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Bij deze leasevorm zijn wij als leasemaatschappij de eigenaar van de bedrijfswagen en betaal je bij full operational lease een maandelijkse prijs voor onderhouds- en reparatiekosten, wegenbelasting, de verzekering en brandstof. Aan het einde van de leaseperiode, lever je de wagen weer in bij de leasemaatschappij. Het is ook mogelijk om de ex-leaseauto te kopen.

Bijtelling

Wil je als ondernemer of zzp’er je leaseauto zowel zakelijks als privé gebruiken? Dan betaal je bij operational lease bijtelling. Bij operational lease kun je de leasesituatie vergelijken met huur. Dit houdt in dat de auto geen onderdeel is van het vermogen van de onderneming. Je mag de kosten aftrekken van de opbrengsten. Als je de leaseauto privé gebruikt, moet je jouw privégebruik van de autokosten aftrekken. Je kunt de in rekening gebrachte BTW als voorbelasting aftrekken, voor zover je prestaties verricht die met BTW zijn belast.

Meer weten?

Bij AutoLeaseTeam gaan we altijd transparant en betrouwbaar te werk. Wij adviseren (startende) ondernemers en zzp’ers graag over het beste voorstel en het tarief. Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom operational lease (zakelijk)? Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je graag wat het inhoudt en waar je uit kunt kiezen. Bel 071 581 06 66 voor een afspraak of vul ons contactformulier in.

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer