{{content}} ×

Operational Lease: Wat is het en hoe werkt het? | AutoLeaseTeam | AutoLeaseTeam

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Maak kennis met de vormen van operational lease!

Voor we uitleggen wat operational lesae precies is, moet je weten dat er bij operational lease te spreken valt over twee vormen, namelijk:

 1. Full operational lease
 2. Netto operational lease

Het eigendom van de auto blijft bij beide leasevormen bij AutoLeaseTeam. Wat deze twee operational leasevormen precies inhouden en wat ze van elkaar verschillen zullen we hieronder toelichten.

Voor nog meer informatie over onze operational leasevormen kun je terecht op deze pagina. Hier bespreken wij alle zaken rondom operational lease uitgebreid.

Wat is full operational lease?

Full operational lease geeft je op het gebied van autoleasing volledige zekerheid. Doordat alle financiële en operationele risicio’s worden overgenomen, biedt deze leasevorm een zorgeloze mobiliteit en een optimaal beheer van je eventuele wagenpark. De leaseauto’s worden bij deze leasevorm aangeboden op basis van een all-inclusive tarief. Welke opties bij dit tarief zijn inbegrepen lees je later in dit artikel.

Wil jij erachter komen waarom full operational lease de beste keuze is voor jou? Bekijk dan hier de voordelen van deze leasevorm.

Wat is netto operational lease?

Wanneer je een netto operational leasecontract afsluit zijn de kosten voor rente, belasting en afschrijving inbegrepen. De overige kosten zul je zelf moeten betalen. Je neemt dus zelf het operationele beheer voor je rekening. Wat het grote voordeel van netto operational lease is ten opzichte van full operational lease? Je hebt zelf de controle over het beheer van je voertuig. Als gevolg hiervan zullend e maandelijkse lasten ook een stuk lager uitvallen.

Wil jij meer informatie over de leasevorm ‘netto operational lease’? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, hier lichten we uitgebreid toe wat je van ons kan verwachten wanneer je kiest voor een netto operational leasecontract. 

De voordelen van operational lease op een rij!

Nu je op de hoogte bent van wat operational lease is, is het de hoogste tijd om de voordelen van deze leasevorm op een rij te zetten. Kies je voor operational leasen bij AutoLeaseTeam? Dan brengt dat namelijk veel voordelen met zich mee.

 • Je betaalt geen extra kosten. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand (inclusief verzekering, onderhoud en eventuele reparaties), zo heb je geen onverwachte kosten;
 • Je leaseauto komt niet op je balans te staan, AutoLeaseTeam blijft eigenaar van de auto. Zo hou je dus meer budget over om in jouw onderneming te kunnen investeren;
 • Het is niet nodig om een grote investering te doen om toch in een nieuwe en representatieve auto te kunnen rijden;
 • Je hebt niet het risico dat de inruilwaarde bij verkoop tegenvalt;
 • Je hoeft jezelf geen zorgen te maken naar eventuele administratie;
 • Je behoudt de opbouw van schadevrije jaren;
 • De kosten van de leaseauto zijn vaak aftrekbaar van de winst.

Wil je weten of operational lease wat voor jou is? Neem dan contact met ons op, wij zullen samen met jou kijken of operational lease een interessante keuze voor jou is.

Welke opties zijn inbegrepen bij operational lease?

Zoals hierboven ook al aangegeven, operational lease is dé ideale leasevorm voor bedrijven met een zakelijk wagenpark. Voor een vast bedrag per maand wordt namelijk alles uit handen genomen. Onderstaande opties zitten inbegrepen bij een operational leasecontract:

 • Onderhoud;
 • Verzekeringen;
 • Rente;
 • Wegenbelasting;
 • Vrije kilometers per maand;
 • De auto zelf natuurlijk;
 • Winterbanden;
 • Vervangend vervoer;
 • Aanvullende verzekeringen.

Kortom: Operational lease is de ideale leasevorm voor de leaserijder die geen omkijken wil hebben naar het vervoer.

Operational leasen bij AutoLeaseTeam?

Als ondernemer is het belangrijk dat je leaseauto betrouwbaar is. Je wilt waarschijnlijk zo efficiënt en comfortabel mogelijk je werkzaamheden verrichten. Daarnaast heb je ongetwijfeld ook nog en aantal wensen en eisen waar je nieuwe leaseauto aan moet voldoen.

Gelukkig vind je bij AutoLeaseTeam een groot leaseaanbod en is er altijd wel een model beschikbaar die voldoet aan jouw wensen. De vraag is dan: ga je voor operational lease? Of gaat je voorkeur toch uit naar een andere leasevorm? Vraag gerust meer informatie op als je nog meer vragen hebt over wat operational lease precies is. Wij beantwoorden graag al je vragen.

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer
Schade rijden met leaseauto, wat moet ik doen?

Schade rijden met leaseauto, wat moet ik doen?

05 december 2022

Een paaltje, een te hoge stoep of zelfs een andere auto. Iedere automobilist komt wel eens een onvoorzien ongemak tegen in zijn of haar rij-carrière. Zo’n pechgeval in de vorm van een ongelukje is nu eenmaal snel gebeurd. Wees daarom voorbereid op eventuele gevolgen van schade aan een leaseauto. Want wie is er eigenlijk aansprakelijk? En hoe zit het met de afhandeling van de schade? Kortom: waar moet je allemaal op letten bij schade rijden met een leaseauto? Hieronder lees je wat je moet doen als je schade rijdt met jouw auto van de zaak!

Lees meer