{{content}} ×

Occasions leasen of kopen steeds populairder door corona | AutoLeaseTeam | AutoLeaseTeam

Occasions steeds populairder door het coronavirus

De occasion wint aan populariteit tijdens de coronacrisis. Vooral ondernemers kiezen steeds vaker voor een occasion. Doordat iedereen in Nederland het afgelopen 1,5 jaar steeds minder met het openbaar vervoer is gaan reizen, zijn occasions steeds populairder geworden. Bij AutoLeaseTeam kun je een occasion leasen of kopen voor een mooie prijs uit onze outlet.

De occasion wint aan populariteit tijdens de coronacrisis. Vooral ondernemers kiezen steeds vaker voor een occasion. Doordat iedereen in Nederland het afgelopen 1,5 jaar steeds minder met het openbaar vervoer is gaan reizen, zijn occasions steeds populairder geworden. Bij AutoLeaseTeam kun je een occasion leasen of kopen voor een mooie prijs uit onze outlet.

Onderzoek naar populariteit occasions

Onderzoek van marktonderzoeksbureau Markteffect in opdracht van branchevereniging BOVAG wijst uit dat reizigers die voorheen met het openbaar vervoer reisden, nu de auto als goed alternatief zien. Ongeveer de helft van de 1185 ondervraagden, die normaal met het OV reizen, kiezen nu liever voor alternatief vervoer. Ruim 57% wil zelfs meer met de auto reizen. De interesse voor tweedehandsauto is daarom sterk toegenomen.

Doorgaans worden er jaarlijks bijna 2 miljoen occasions door consumenten aangeschaft, waarvan zo’n 65% door ondernemers en 35% door particulieren, aldus BOVAG. Als gevolg van de coronamaatregelen zou die grens van 2 miljoen volgens de branchevereniging vorig jaar voor het eerst gepasseerd zijn.

occasions

Oorzaken stijging

Er zijn diverse redenen waarom occasions de afgelopen tijd nóg populairder zijn geworden. Zo zijn we minder gaan rijden en meer gaan flexwerken, dus hoeft er niet altijd een gloednieuwe auto klaar te staan. Een tweedehandsauto volstaat dan ook. Doordat men door het coronavirus liever niet het openbaar vervoer pakt, is er ook een stijging naar de vraag naar occasions. Daarnaast is er een tekort aan chips voor nieuwe auto’s. Deze chips zijn nodig om de technische systemen van de auto te laten werken. Een tekort aan deze chips zorgt voor een prijsstijging van nieuwe auto’s. En dat maakt het natuurlijk veel interessanter om naar een jonge occasion te kijken.

Een occasion aanschaffen in onze lease outlet

Vind je een volledig nieuwe auto kopen een te grote investering? Dan kun je in de AutoLeaseTeam Outlet een ex-leaseauto kopen, ofwel een occasion! Bij ons vind je een groot aanbod tweedehandsauto’s, die je gemakkelijk kunt kopen tegen scherpe prijzen met een goede onderhoudshistorie.

In onze outlet gericht op occasions vind je eerder gebruikte leaseauto’s die eenvoudig gekocht kunnen worden. Wanneer je een occasion bij ons wilt kopen, zorgen we ervoor dat het onderhoud goed is bijgehouden. Op deze manier heb je een volledig overzicht van de onderhoudshistorie. Een occasion uit de lease komt meestal ook van slechts één voormalige eigenaar en is gemiddeld maar 3 tot 5 jaar oud. De auto’s hebben vooral korte ritten afgelegd, wat minder belastend is voor de motor. Meer weten over een occasion kopen? Bel 071 581 06 66 voor een afspraak of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op.

Een occasion leasen bij AutoLeaseTeam

Heb je tijdelijk een auto nodig? AutoLeaseTeam heeft diverse occasions beschikbaar in de outlet lease, die je bijvoorbeeld kunt leasen met shortlease. Met shortlease lease je zakelijk voor een korte periode een leaseauto en betaal je een afgesproken maandbedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. En de voordelen? Onze occasions die je kunt leasen zijn direct inzetbaar en flexibel. Daarnaast zijn ze te leasen voor aantrekkelijke prijzen en hebben ze maar één voormalige eigenaar en een inzichtelijke onderhoudshistorie.

Waarom is een occasion leasen zo populair?

Het maandelijkse bedrag bij een occasion leasen is vaak lager dan bij een nieuwe leaseauto. Dit heeft ermee te maken dat de occasion al wat kilometers op de teller heeft staan. Daarnaast worden occasions vaak aangeboden met een flexibele looptijd van bijvoorbeeld één of twee jaar. Ook zijn occasions direct beschikbaar en heb je niet te maken met lange levertijden.

Vind jouw occasion op AutoLeaseTeam

Een occasion leasen of kopen is mogelijk voor elke ondernemer of particulier die op korte termijn een goede auto wil rijden voor een lager bedrag dan bij een nieuwe auto. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou en/of je onderneming? Bekijk onze occasions in de lease outlet. Bel 071 581 06 66 voor een afspraak of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nieuwsberichten

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

23 februari 2023

Klantbezoeken afleggen, bestellingen afleveren of een recreatief uitstapje naar bijvoorbeeld Keukenhof. Wat de reden achter jouw bedrijfswagen-wens ook is. Wij ontzorgen jou graag op het gebied van mobiliteit. AutoLeaseTeam helpt jou graag vanuit Leiderdorp met de stap naar je nieuwe bedrijfswagen. In dit artikel zetten we daarom alle aandachtspunten voor bedrijfswagenslease in Leiderdorp op een rij. Dus laten we eens een kijkje nemen!

Lees meer
Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

02 februari 2023

Autolease is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto, maar daarvoor niet de volledige aankoopprijs willen betalen. In Leiderdorp zijn er een aantal bedrijven die autolease aanbieden, zo ook AutoLeaseTeam. Wil jij een zakelijke leaseauto afsluiten zonder risico’s over financiering, beheer en operationele risico’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse leasevormen die geheel op maat zijn samen te stellen. Een leaseauto kiezen is geen gemakkelijke opgave. In dit artikel zullen we je daarom wegwijs maken in de wereld van autolease in Leiderdorp.

Lees meer
Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer