{{content}} ×

Met elektrische auto op vakantie, prima plan! | AutoLeaseTeam

Met elektrische auto op vakantie, prima plan!

De indrukwekkende rivierkloven van de Ardèche, de ruige rotslandschappen in Oostenrijk, de pittoreske vissersdorpjes in Kroatië of de schitterende stranden aan de Costa Brava… Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie met je elektrische auto? Want wat is er een betere manier om het fotoboek vol te krijgen dan met de elektrische auto op vakantie?! Een goede voorbereiding is hierbij echter wel van belang! In dit blog geven wij jou tips over hoe je jouw elektrische-auto-trip zo aangenaam mogelijk kunt maken.

De indrukwekkende rivierkloven van de Ardèche, de ruige rotslandschappen in Oostenrijk, de pittoreske vissersdorpjes in Kroatië of de schitterende stranden aan de Costa Brava… Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie met je elektrische auto? Want wat is er een betere manier om het fotoboek vol te krijgen dan met de elektrische auto op vakantie?! Een goede voorbereiding is hierbij echter wel van belang! In dit blog geven wij jou tips over hoe je jouw elektrische-auto-trip zo aangenaam mogelijk kunt maken.

Bereid jezelf goed voor op de buitenlandse wegen!

Elektrische leaseauto, check! Bestemming, check! Veiligheid, check! Het enige wat je nu nog te doen staat is: de route bepalen. Met een elektrische auto op vakantie vergt vaak net iets meer voorbereiding dan je misschien gewend bent met een normale benzine auto. Elektrisch rijden in Nederland is immers vrij eenvoudig, maar buiten Nederland op vakantie met de elektrische auto kan de nodige uitdagingen opleveren. Hieronder een klein overzicht van onze favoriete websites en apps om jou te ontzorgen.

Websites voor een relaxte vakantie met je elektrische auto

Ergens ver weg van de bewoonde wereld stranden met een lege accu, dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Plan daarom een route van laadpaal naar laadpaal met een handige website als Abetterouteplanner. Ook krijg je op deze website inzicht in de geldende laadprijzen, de actuele beschikbaarheid en de aanwezige voorzieningen voor jou en je elektrische auto. Zo kun jij de meest optimale route naar je vakantiebestemming bepalen. Makkelijk toch?

Apps voor een zorgeloze vakantie met je elektrische auto

Zorg ervoor dat jij alle applicaties op je telefoon hebt staan die je kunnen informeren over de dichtstbijzijnde laadpalen. Onze favoriet hierbij is Chargemap. Deze handige app is zo succesvol door haar brede community. Iedereen die lid is van de app kan namelijk laadpalen toevoegen en reviews achterlaten. Ook kun je je vertrekadres en bestemmingsadres invoeren. Zo krijg je direct inzicht in welke laadpalen op jouw elektrische auto route liggen.

Met de elektrische auto op vakantie? Vergeet dit niet!

Ben jij van plan om dit jaar nog met de elektrische auto op vakantie te gaan? Dan hebben wij een handig lijstje gemaakt met dingen die je niet moet vergeten. Er is immers zoveel om aan te denken voor je kunt vertrekken voor je autovakantie.

EHBO doos: Ongelukken kunnen altijd en overal gebeuren. Daarom is het noodzakelijk een complete EHBO doos in je elektrische auto te hebben.

Europees schade formulier: Ga je op vakantie met je elektrisch auto, dan bestaat er een kans dat je een aanrijding krijgt met een ander buitenlands voertuig. Neem daarom altijd een papieren versie van het Europees schadeformulier mee op auto-vakantie naar het buitenland.

Ben je jouw schadeformulier kwijt? We’ve got you covered, download ‘m hier!

Reservesleutel van je elektrische auto: Ookwel; een van de klassieke elektrische-auto-vakantie-missers – de reservesleutel van je elektrische auto – er is immers niets zo vervelend als je auto niet meer open krijgen. Zorg er dus voor dat je een reservesleutel van je elektrische auto meeneemt op vakantie!

De gevarendriehoek: Krijg je onvoorzien te maken met pech of een ongeval? Dan is een gevarendriehoek een verplicht item!

Veiligheidshesjes: Wees goed voorbereid op een pech-situatie. Veiligheidshesjes zijn in veel landen verplicht!

Vignetten: In veel landen, bijvoorbeeld Oostenrijk, is een vignet verplicht. Zorg er daarom voor dat je voordat je de grens overgaat een geldig vignet voor het desbetreffende gebied aanschaft! Want anders riskeer je een boete! LET OP: Wees jezelf ervan bewust dat óók als je alleen op doorreis bent een vignet verplicht is!

Kentekenbewijs & groene kaart: In sommige landen zijn deze kaarten nog verplicht. De groene kaart betekent dat je elektrische auto op vakantie is verzekerd. Het is eigenlijk een soort internationaal verzekeringsbewijs.

Parkeerschijf: Op vakantie met je elektrische auto? Doe dan altijd even een dubbelcheck of je de ‘ouderwetse’ parkeerkaart in je dashboardkastje hebt liggen. Deze kun je namelijk niet even snel ter plekke downloaden in het buitenland.

Met een elektrische auto op vakantie, wat kost het?

Ga je dit jaar met de elektrische auto op vakantie, houd dan rekening met de grote prijsverschillen. Want met name is Frankrijk, Spanje en Italië is het oppassen geblazen! Intussen is het opladen van je elektrische auto op sommige bestemmingen zelfs gratis. Check dit dus van te voren!

Verder is snelladen duurder dan normale laadpaal. Lees hier meer over de kosten van een elektrische auto snelladen! Besef jezelf bovendien ook goed dat er in Europa verschillende betaalmethodes worden gehanteerd bij laadpalen. Heb jij een Nederlandse laadpas? Dan zal deze niet zomaar in het buitenland werken.

Heb jij een elektrische leaseauto en ga je daarmee op vakantie? Dan blijft de dekking ook deels afhankelijk van de contractuele afspraken met je werkgever. Wil jij meer informatie over wat het opladen van een elektrische auto kost? Lees dan ook eens dit blog!

Met een elektrische leaseauto van AutoLeaseTeam op vakantie?

Superstille kilometers, de allernieuwste technologie en geen dure tankbeurten meer… Bovendien ben jij nu op de hoogte van alle voorbereidingen die je moet treffen als je met je EV op reis gaat. Alleen maar voordelen dus! Wil jij nog meer voordelen? Ga dan voor elektrisch leasen bij AutoLeaseTeam. Want wij zorgen voor onbezorgd elektrisch rijden, voor een vast bedrag per maand. Waar wacht je nog op? Vraag snel een offerte aan! Of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Enn… een hele fijne elektrische auto vakantie gewenst!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer