{{content}} ×

Hoe werkt een auto leasen? | AutoLeaseTeam

Hoe werkt een auto leasen?

Ben je vaak onderweg en daarom opzoek naar een nieuwe auto? Maar heb je net niet genoeg op de bank staan? Dan kan een auto leasen voor jou een uitkomst zijn. Een auto leasen wordt steeds populairder omdat je zo precies weet waar je aan toe bent. Het is dus een goed alternatief voor een auto kopen. Maar hoe werkt een auto leasen nou eigenlijk? Hier lees je alles over hoe een auto leasen werkt. Zo kun je ontdekken of een auto leasen iets voor jou is.

Ben je vaak onderweg en daarom opzoek naar een nieuwe auto? Maar heb je net niet genoeg op de bank staan? Dan kan een auto leasen voor jou een uitkomst zijn. Een auto leasen wordt steeds populairder omdat je zo precies weet waar je aan toe bent. Het is dus een goed alternatief voor een auto kopen. Maar hoe werkt een auto leasen nou eigenlijk? Hier lees je alles over hoe een auto leasen werkt. Zo kun je ontdekken of een auto leasen iets voor jou is.

Hoe werkt een auto leasen? Ga voor een gloednieuw model!

Wil jij heel graag in de allernieuwste automodellen rijden? Maar staat jouw bankrekening de aanschaf van een gloednieuw model niet toe? Of geef je gewoon liever niet alles uit aan een nieuwe auto, maar liever aan een welverdiende vakantie? Dan kan een auto leasen een passende oplossing voor jou zijn. Zo rijd je in een nieuwe auto, zonder dat je het een rib uit je lijf kost. Een leaseauto is vrijwel altijd helemaal nieuw en op al jouw wensen aan te passen. Het is goed om te weten hoe een auto leasen werkt bij het kiezen voor een gloednieuw model. Denk daarom goed na over jouw eigen wensen en behoeftes.

Hoe werkt een auto leasen? Jouw voorwaarden!

Als je kiest voor een leaseauto wil je natuurlijk weten hoe een auto leasen werkt en waar je op moet letten. Er zijn namelijk een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Door voor jezelf zo goed mogelijk op een rijtje te hebben wat je nou eigenlijk zoekt, kun je gerichter gaan zoeken naar een passende leaseauto. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Je budget
  • De looptijd
  • Je te rijden kilometers per jaar
  • Benzine of elektrisch rijden
  • Het automerk
  • Bijtelling
  • Luxe extra’s.

Heb je moeite met het bepalen wat voor jou nou eigenlijk echt belangrijk is? Of wil je weten welke luxe extra’s je toe kunt voegen aan jouw leaseauto? Begrijpelijk! Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over auto leasen!

Hoe werkt een auto leasen? Geen zorgen meer!

Een kapotte voorlamp, piepende remmen of defecte ruitenwissers. Het kan elke auto overkomen. Zo komen er dure reparaties in het verschiet en daarmee onvoorziene hoge kosten. Vraag je je af hoe dit werkt bij auto leasen? Als je kiest voor een auto leasen dan is de leasemaatschappij vaak volledig verantwoordelijk voor problemen met de auto. Zij zorgen er dan voor dat je zeker weet dat je leaseauto in goede staat verkeert en dat je veilig de weg op kunt. Ook is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de verzekeringskosten, het onderhoud en soms zelfs de benzine. Dit gaat bijvoorbeeld op bij full operational lease. Bij deze vorm van leasen hoef je eigenlijk nergens meer over na te denken.

Hoe werkt een auto leasen: verschillende vormen

Zoals hierboven al besproken, full operational lease is tegenwoordig een populaire vorm van auto lease. Ook bij relatief weinig kilometers kan dit een interessante vorm van leasen zijn. Maar er zijn ook nog andere leasevormen, bijvoorbeeld exclusief brandstof. Hoe werkt operational lease en hoe werkt een auto leasen bij de andere leasevormen? En wat zijn nou eigenlijk de verschillen. AutoLeaseTeam legt het graag voor je uit, lees daarom eens onze pagina over de leasevormen van AutoLeaseTeam. Wil je nog meer weten over de mogelijkheden van een auto leasen? Wij verzorgen graag persoonlijk advies op maat. Bel daarom 071 581 06 66 voor een afspraak.

Hoe werkt bijtelling bij een auto leasen?

Ga jij jaarlijks meer dan 500 kilometer privé rijden in jouw leaseauto? Grote kans van wel. Is dit het geval dan zul je te maken krijgen met fiscale bijtelling. Dit is een vorm van belasting die je moet betalen aan de overheid omdat je in een auto van de zaak rijdt. Als je immers privé kilometers gaat rijden met een auto van de zaak dan ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. En daarover moet je – uiteraard–  belasting betalen. Hoe hoog deze belasting uit zal vallen is van meerdere factoren afhankelijk. Lees hier hoe je jouw bijtelling kan berekenen.

Pssst… Bereid jezelf samen met AutoLeaseTeam voor op de toekomst! Lees hier wat er hetzelfde blijft en wat er verandert in 2023 wat betreft de bijtelling!

Klaar om te leasen? Lease bij AutoLeaseTeam!

AutoLeaseTeam helpt je graag om de leaseauto uit te vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Ga je voor een kleine stadsauto of wil je toch liever een wat grotere auto? De keuze is helemaal aan jou! Voelt zoeken naar de geschikte auto voor jou als zoeken naar een speld in een hooiberg of wil je nog meer weten over hoe een auto leasen werkt? Wij helpen je graag met persoonlijk advies!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer