{{content}} ×

Een elektrische auto snelladen, wat zijn de kosten? | AutoLeaseTeam

Een elektrische auto snelladen, wat zijn de kosten?

Elektrisch rijden is de toekomst. Dát is zeker. Aan de weg komen we daardoor ook steeds meer mogelijkheden voor snelladen tegen. Maar wat zijn hiervan eigenlijk de kosten? Pak die rekenmachine maar alvast uit de kast: want wat zijn de kosten van een elektrische auto snelladen? Lees in dit blog alles over de kosten van snelladen!

Elektrisch rijden is de toekomst. Dát is zeker. Aan de weg komen we daardoor ook steeds meer mogelijkheden voor snelladen tegen. Maar wat zijn hiervan eigenlijk de kosten? Pak die rekenmachine maar alvast uit de kast: want wat zijn de kosten van een elektrische auto snelladen? Lees in dit blog alles over de kosten van snelladen!

Wat is snelladen?

Heb jij een elektrische auto? Dan zul je waarschijnlijk wel weten dat er verschillende manieren zijn om je auto op te laden. Een van die manieren betreft snelladen. Snelladen is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, de snelste manier om je elektrische auto op te laden. Binnen pak ‘m beet 25 minuten heeft je voertuig dan weer een volle accu en kun je de route vervolgen. Een uitkomst dus als je een lange rit voor de boeg hebt!

Een elektrische auto opladen kan dus aan een ‘eigen’ laadpaal of aan een commercieel laadstation; zoals een snellader. De kosten per kilowattuur lopen enorm uiteen wat betreft deze laad-opties. Ben jij benieuwd naar de kosten van snelladen? Lees dan snel verder!

Ben jij benieuwd naar hoe een elektrische auto opladen eigenlijk werkt? Dat snappen wij! Lees daarom dit blog, dit word gegarandeerd jouw gebruiksaanwijzing voor het opladen van een elektrische auto!

Wat zijn de kosten van snelladen?

Snelladers zul je voornamelijk tegenkomen bij tankstations langs snelwegen en op parkeerplaatsen van fastfoodketens. Wel zo handig, voor als je tijdens jouw lange rit een tussenstop wilt maken. Hoe handig het ook klinkt, je zult hiervoor wel iets dieper in je portemonnee moeten graven. Als we kijken naar de kosten van snelladen is deze manier met een gemiddelde van €0,69 per Kwh (€0,13 per afgelegde kilometer) de duurste optie om je elektrische auto op te laden. Dit betekent dat je voor een voor volle gemiddelde accu van 50 kWh ongeveer €35 moet neertellen.

Lees ook: Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Kosten snelladen vergelijken

Zoals hierboven ook al besproken, de kosten van snelladen zijn behoorlijk hoog. Het is daarom raadzaam om zorgvuldig te controleren en te vergelijken waar je het beste kunt snelladen. Zo hanteren sommige laadpunten een vast bedrag per laadsessie, ongeacht de hoeveelheid stroom. En andere laadpunten bepalen de kosten voor snelladen weer aan de hand van de duur van de laadsessie.

Kosten snelladen in het buitenland

Ben jij van plan naar het buitenland te gaan met een elektrische auto en daar gebruik te maken van snelladen? Neem voordat je vertrekt dan eens een kijkje op deze website. Deze site geeft je een overzicht van alle Europese oplaadpunten voor je elektrische auto. Nu wil je waarschijnlijk ook weten wat de gemiddelde kosten voor snelladen zijn in het buitenland. AutoLeaseTeam zocht ook dit voor je uit! Ook hier bedragen de kosten voor snelladen gemiddeld €0,69 per Kwh (€0,13 per afgelegde kilometer). Precies net zoals in Nederland dus!

TIP: Indien je met de elektrische auto naar het buitenland vertrekt en daarbij gebruik wil gaan maken van snelladers is het raadzaam om voor ‘slimme’ reisdagen te kiezen. Vertrek bijvoorbeeld op zondag in plaats van op zaterdag. Het is dan vaak een stuk rustiger bij de snelladers.

Hoe ver kom je met een volle accu?

Nu je weet hoe hoog de kosten van snelladen zijn vraag je jezelf wellicht af hoe ver je dan eigenlijk komt met zo’n volle accu. Dat verschilt natuurlijk per auto. Zo is er in een kleine elektrische auto geen plaats voor een grote accu. Grotere auto’s hebben dan ook als vanzelfsprekend een grotere accu en komen daarom verder. Om deze reden zullen de kosten voor snelladen bij kleine auto’s ook lager uitvallen dan bij grote auto’s. Daar past nu eenmaal minder in! Heb jij al eens gedacht aan een kleine auto leasen? Lees er hier alles over!

Ga slim om met je energieverbruik! Om de kosten van het snelladen te beperken kun je ervoor kiezen om zuiniger om te gaan met je energieverbruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet onnodig gebruiken van de airco of verwarming.

Meer weten over snelladen?

Ben jij van plan binnenkort een elektrische auto te leasen bij AutoLeaseTeam? Of heb je nog meer vragen over de kosten van snelladen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op!

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer