{{content}} ×

De feiten en fabels rondom een elektrische auto | AutoLeaseTeam

De feiten en fabels rondom een elektrische auto

Elektrische auto’s zijn steeds populairder geworden. Een elektrisch voertuig is milieuvriendelijker en komt vaak in aanmerking voor diverse belastingvoordelen. Tóch doen er een heleboel fabels de rondte, die vooral te maken hebben met de accu, oplaadtijd en duurzaamheid van elektrische auto’s. De hoogste tijd dus om fabels uit de wereld te helpen! Hieronder vind je de belangrijkste feiten en fabels op een rij rondom elektrisch rijden.

Elektrische auto’s zijn steeds populairder geworden. Een elektrisch voertuig is milieuvriendelijker en komt vaak in aanmerking voor diverse belastingvoordelen. Tóch doen er een heleboel fabels de rondte, die vooral te maken hebben met de accu, oplaadtijd en duurzaamheid van elektrische auto’s. De hoogste tijd dus om fabels uit de wereld te helpen! Hieronder vind je de belangrijkste feiten en fabels op een rij rondom elektrisch rijden.

Je kan geen lange afstanden rijden met een elektrische auto

De bovengenoemde uitspraak is een fabel. Je kan zeker lange afstanden rijden met een elektrische auto. Er zijn op dit moment genoeg nieuwe modellen op de markt die het mogelijk maken om afstanden af te leggen tot 500 kilometer en meer op een enkele acculading, waardoor zelfs vakantiereizen mogelijk zijn.

Elektrisch rijden is duur

Feit: in de aankoop is een elektrische auto wat duurder dan een gewone auto. Uiteindelijk bespaar je wel op veel kosten, want het opladen van een elektrische auto is stukken goedkoper in vergelijking tot tanken. Als je geen nieuwe elektrische auto wil aanschaffen, kun je eenvoudig een elektrische auto leasen bij AutoLeaseTeam.

Weinig oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s

Feit: je kunt nog niet overal je elektrische auto opladen. Volgens de ANWB zijn er ongeveer 50.000 openbare laadpunten en zo’n 1.000 snelladers in Nederland. In Europa zijn er ongeveer 165.000 laadpunten en 17.000 snelladers. Het aantal openbare laadpunten blijft wel groeien, maar ze zijn er nog niet overal. De kosten vallen overigens in het niet in verhouding tot de brandstofkosten die worden bespaard.

De accu opladen duurt een eeuwigheid

Feit en fabel: wie in een elektrische auto rijdt, weet dat het opladen van de accu langer duurt dan de tank volgooien. Thuis aan een stopcontact kan het opladen zo’n 8 uur duren. Bij een oplaadpunt kost het zo’n 1 à 2 uur. Met een snellader kun je je elektrische auto in een halfuurtje opladen. De accu opladen hoeft dus zeker geen eeuwigheid te duren, maar je elektrische auto opladen vraagt wel om net iets meer plan- en regelwerk.

Snelladen is slecht voor de accu

Het is een fabel dat snelladen slecht is voor de accu. Tijdens het laden wordt de temperatuur van de accu namelijk continu gemeten. Als de accu toch te warm wordt, zal het laadvermogen automatisch verminderd worden. Snelladen biedt uitkomst voor elektrische rijders die snel door moeten of weinig geduld hebben. Met een snellader is je elektrische auto in een halfuurtje opgeladen.

Er zijn geen elektrische auto’s voor gezinnen

Het is een fabel dat er geen elektrische auto’s voor gezinnen zijn, want steeds meer modellen worden groter gemaakt. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de veiligheid en het comfort van het gezin. Bij een elektrische auto denken veel mensen aan sportieve auto’s of kleine stadsauto’s.

Elektrische auto’s zijn niet duurzamer

Het is een feit dat elektrisch rijden milieuvriendelijker is dan rijden in een traditionele auto. Bij brandstofauto’s komen diverse vervuilende stoffen vrij, zoals CO2 en fijnstof, terwijl dit bij een volledige elektrische auto vrijwel niet gebeurt. Maar bij de productie en recycling komt er bij een elektrische auto wel wat CO2 vrij en om op te laden wordt er uiteraard elektriciteit opgewerkt. Het is dus enigszins een feit en fabel, want er komt wel wat C02 vrij, maar tijdens het rijden in een elektrische auto komen geen schadelijke stoffen vrij, net zoals bij een auto met een diesel- of benzinemotor.

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig

Het is een feit dat de onderhoudskosten van een elektrische auto doorgaans lager liggen dan van een brandstofauto. Waarom? Een elektromotor heeft minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor en slijt in de praktijk minder snel.

Een elektrische auto leasen? Ga voor AutoLeaseTeam

Een elektrische auto leasen kent vele voordelen. Bij Lease-elektrisch, onderdeel van Autoleaseteam, hebben wij ons gespecialiseerd in dit type leaseauto’s en werken zo samen met onze klanten aan een schonere toekomst. Kies voor lease-elektrisch met 4% bijtelling 2019, 8% bijtelling 2020 en 12% bijtelling in 2021! Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer