{{content}} ×

De 10 nieuwe elektrische auto’s van 2021 op een rij | AutoLeaseTeam

De 10 nieuwe elektrische auto’s van 2021 op een rij

Het jaar 2021 heeft heel wat moois voor ons in petto qua autonieuws. Elektrisch rijden is hét nieuwe rijden en daarom lanceren verschillende automerken allerlei nieuwe elektrische modellen op de markt in 2021. We zetten de belangrijkste 10 elektrische auto’s van 2021 op een rij!

Tesla Model Y

elektrische auto 2021Bron Tesla Nederland.

De Tesla Model Y is een volledig elektrische, middelgrote SUV met plaats voor maar liefst zeven personen. Het is de ruimere broer van de Tesla Model 3. Deze nieuwe elektrische auto van 2021 komt dit jaar op de Nederlandse markt! Wat kun je verwachten? Een actieradius van boven de 500 kilometer en een 0-100km/h-acceleratie, die slechts 3,7 seconden duurt. In Nederland krijgen we als eerst de uitvoering de Long Rade, die zo’n € 64.000 euro kost. In 2022 verschijnt waarschijnlijk de goedkopere versie: de Standard Range.

Renault Mégane eVision

Renault komt met een nieuwe elektrische auto in 2021: de Renault Megane eVision. De concrete details van het model houden de Fransen nog voor zich. Naar eigen zeggen moet deze auto de basis worden voor een nieuwe generatie elektrische auto’s van Renault. Het automerk gaat nu nóg verder door het CMF-EV-platform (Common Module Family and Electric Vehicles) samen met Nissan op de markt te brengen. Het CMF-EV-platform is uitgerust met de nieuwste batterij-technologieën en een ultracompacte aandrijflijn. De Megane eVision heeft een dunne batterij, waardoor de auto lager is en dus aerodynamischer. Dit komt ten gunste van het energieverbruik, Hiermee past de auto niet meer in de traditionele categorieën en worden grenzen vervaagd.

Nissan Ariya

elektrische auto 2021 Bron Nissan Ariya.

Nissan en Renault hebben dus een platform opgericht voor elektrische auto’s (CMF-EV) en vanuit Nissan is de Ariya de eerste auto die daarop komt te staan. Het is een middelgrote SUV, die ongeveer 20 centimeter langer is dan de Qashqai. Dé elektrische auto van 2021 van Nissan is de Ariya, een auto die tot zo’n 500 kilometer moet komen op één acculading en beschikking heeft over minimaal 218 pk (FWD) en maximaal 394 pk (4WD), afhankelijk van de gekozen variant.

Mercedes-Benz EQA én EQB

Mercedes-Benz gaat meerdere elektrische auto’s op de markt brengen in 2021, zoals onder andere de Mercedes-Benz EQA en EAB. De EQA verscheen in januari al op de markt. De EQA wordt elektrisch aangedreven bij GLA en met typische EQ-designelementen. De EQB wordt ook elektrisch aangedreven, maar dan bij de GLB. De actieradius is zo’n 400 kilometer en de vanaf prijs is €49.995,-

De EQB is een elektrische en luxe cross-over SUV met een accupakket van zo’n 60 kWh, wat de EQB een actieradius van 350 tot 400 km moet opleveren.

Mercedes-Benz EQS

Naast de Mercedes-Benz EQA en EQB komt de EQS, de nieuwe elektrische auto van 2021 op de markt. Het is een vierdeurs elektrische auto in de S-klasse met een elektrische aandrijflijn. De auto staat op een modulair elektrisch platform en krijgt ook een compleet eigen koets. Mercedes-Benz belooft een actieradius van maar liefst 700 kilometer!

Volkswagen ID.6

elektrische auto 2021 Bron Volkswagen ID.6.

Begin dit jaar verscheen ID.4 in Nederland, maar het model krijgt er alweer een grote broer bij: de Volkswagen ID.6. Deze elektrische auto van 2021 moet een uitgebreider model worden dan de ID.4, namelijk met een forsere achterkant en meer ruimte achterin. In de basis zal ID.6 veel hetzelfde bieden als de ID.4, dus een actieradius van zo’n 520 kilometer en een vermogen vanaf 148 pk.

Audi E-tron GT

Begin dit jaar verscheen de Audi E-tron GT, een gelijnde vierdeurs GT gebaseerd op de Porsche Taycan. De eerste uitvoering heeft een vermogen van rond de 400pk, maar er komt ook een uitgebreidere versie aan met 680 pk. Volgens Audi laad je in vijf minuten 100 kilometer actieradius bij. Daarnaast schiet je in 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur met deze elektrische auto van 2021!

Audi Q4 E-tron

elektrische auto 2021 Bron Topgear.

Voor wie meer een gezinsauto zoekt, is de Audi A4 E-tron een betere optie. De elektrische auto van 2021 komt uit hetzelfde concern als de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq iV. Het is een SUV op het MEB-platform met hoogstwaarschijnlijk een vermogen van 204 pk tot 300 pk. De basisversie zal een achterwielaandrijving krijgen, andere varianten krijgen een vierwielaandrijving.

BMW i4

Op dit moment biedt BMW al een elektrische auto, zoals de X3 en de iX3 en komt er ook de X1 en de iX1 op de markt. In lijn met deze modellen verschijnt de BMW i4, dé elektrisch auto in 2021 van de 4-serie Gran Coupé, met i-designdetails. De BMW i4 krijgt een vermogen van rond de 400/500 pk en een actieradius van ongeveer 500 kilometer.

Ford Mustang Mach-E

elektrische auto 2021

De Ford Mustang Mach-E is al in de VS uitgebracht en dit jaar is Nederland aan de beurt. De elektrische auto van 2021 heeft een actieradius van 500 kilometer en begint met 258 pk. De topversie bestaat uit 488 pk en schiet in 3,7 seconden naar 100 kilometer per uur. De Mustang Mach-E heeft een DC-oplaadfunctie voor een hoog vermogen, wat betekent dat je in slechts 10 minuten 119 kilometer rijbereik kunt opladen bij een oplaadpunt met hoog vermogen.

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer