{{content}} ×

Auto leasen of kopen? AutoLeaseTeam geeft advies en inzicht | AutoLeaseTeam

Auto leasen of kopen? AutoLeaseTeam geeft advies en inzicht

Een auto leasen of kopen is een belangrijke vraag die veel klanten stellen. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om niet te kopen, maar om te leasen. Dit is een relatief nieuwe manier van autorijden, die in korte tijd erg populair geworden is. Als leasemaatschappij zijn wij gespecialiseerd in de beste auto’s voor jou klaarzetten die je kunt leasen. Je leaset een auto naar keuze, waar je een vast bedrag per maand voor betaalt. De kosten van onderhoud, reparatie en verzekering zijn daarbij inbegrepen: alleen de kosten van benzine betaal je zelf. Maar waarom zou je kiezen voor een auto leasen of kopen? En wat is goedkoper: auto leasen of kopen? We leggen het hier allemaal aan je uit!

Een auto leasen of kopen is een belangrijke vraag die veel klanten stellen. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om niet te kopen, maar om te leasen. Dit is een relatief nieuwe manier van autorijden, die in korte tijd erg populair geworden is. Als leasemaatschappij zijn wij gespecialiseerd in de beste auto’s voor jou klaarzetten die je kunt leasen. Je leaset een auto naar keuze, waar je een vast bedrag per maand voor betaalt. De kosten van onderhoud, reparatie en verzekering zijn daarbij inbegrepen: alleen de kosten van benzine betaal je zelf. Maar waarom zou je kiezen voor een auto leasen of kopen? En wat is goedkoper: auto leasen of kopen? We leggen het hier allemaal aan je uit!

Een nieuwe auto leasen of kopen?

Bij de afweging tussen leasen of het kopen van een auto, zullen veel mensen in eerste instantie kijken naar de financiën. Het kopen van een auto is duur, want je moet in één keer een grote investering doen die je misschien niet hebt. De auto is dan uiteraard wel van jou. Daarnaast betaal je ook nog de autoverzekering, APK en andere onderhoudsbeurten. Bij een auto leasen betaal je een vast bedrag per maand en rijd je in een nieuwe auto. Je kiest zelf welke auto dat is, en voor hoe lang je die wil leasen. Alle andere kosten, behalve benzine, zijn voor ons. Denk hierbij aan wegenbelasting, onderhoud, schade, vervangend vervoer en verzekeringen.

Wat is goedkoper: auto leasen of kopen?

In de meeste gevallen ben je met een auto leasen goedkoper uit dan wanneer je een auto koopt. Zeker wanneer je nog geld moet lenen om een auto te kunnen kopen. Leasemaatschappijen zoals AutoLeaseTeam zorgen ervoor dat de auto’s goed onderhouden en verzekerd zijn. Daar kun je als je een auto koopt moeilijker aan tippen.

Onder de juiste omstandigheden kan financieel gezien een auto leasen een betere keuze voor je zijn. En waar ligt het dan aan? Onder andere het type auto dat je kiest en de hoeveelheid kilometers die je rijdt zijn belangrijk. Rijd je meer en wil je een nieuwe, duurdere auto? Dan is een auto leasen vaak een aantrekkelijkere optie.

Auto leasen of kopen zakelijk

Wanneer je een auto koopt, is de wagen jouw eigendom. Als je een auto leaset blijft de auto ons eigendom. Als je gaat leasen ligt het restwaarderisico bij de leasemaatschappij. Een leasebedrag per maand is dus eigenlijk een bedrag waar meerdere zaken inbegrepen zijn, zoals onderhoud, reparaties en verzekering. Als je een auto koopt, zijn de kosten voor onderhoud en verzekering voor je eigen rekening. Heb je een eigen bedrijf of ben je nog een startende ondernemer, dan biedt auto leasen zakelijk een goede optie! Zo hoef je geen aanspraak te doen op je liquiditeit en hoef je geen jaarcijfers te laten zien. Op deze manier kun je je volledig focussen op jouw bedrijf!

De voordelen van een auto leasen

Nu we het hebben over een auto leasen of kopen, wil je waarschijnlijk weten wat de voordelen van een auto leasen zijn:

 • Je hoeft niet ineens een grote investering te doen voor een nieuwe auto.
 • Leasen bespaart je tijd, doordat wij alles voor je regelen.
 • Al de kosten rondom onderhoud, reparaties, banden, verzekeringen en belasting zitten in de maandelijkse leasekosten.
 • Je weet precies wat je maandelijks kwijt bent aan kosten.
 • Grote flexibiliteit als je bijvoorbeeld plotseling een andere auto nodig hebt.
 • Je hebt de keuze uit diverse leasevormen. Voor elke situatie is een geschikte leasevorm te vinden.
 • Ook voor starters: een bedrijfswagen leasen zonder jaarcijfers of bankgarantie? Wij doen daar niet moeilijk over en zoeken de juiste auto voor je zodat je snel aan de slag kunt.
 • Goede service: je hoeft de telefoon maar op te pakken en het wordt voor je geregeld.

Auto leasen of kopen? Kijk naar je persoonlijke situatie

Of je een auto wil leasen of kopen, ligt aan je eigen situatie en de wensen die je hebt. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij de overweging:

 • Heb je een bedrag klaarliggen wat je aan de auto wil besteden?
 • Wil je het onderhoud en de verzekering van de auto zelf bepalen en betalen?
 • Vind je het fijn om alles zelf te regelen of geen omkijken naar je (bedrijfs)auto te hebben?

Een auto leasen bij AutoLeaseTeam

Een auto leasen in plaats van kopen? Wanneer je een auto gaat leasen bij ons, dan merk je dat we persoonlijke service hoog op de agenda hebben staan. Wij zorgen dat we een leaseauto voor je klaar hebben staan die past bij jouw persoonlijke wensen en behoeften! Hierom hebben we altijd auto’s op voorraad, zowel nieuw als gebruikt. Wij hanteren een flexibele houding bij het wisselen van een leaseauto of leasecontract. Daarnaast bieden we diverse leasevormen aan. Wil je meer informatie hebben of een auto leasen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Nieuwsberichten

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

09 januari 2023

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer
Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

Auto leasen zonder jaarcijfers doe je als startende ondernemer bij AutoLeaseTeam

21 december 2022

Voor veel ondernemers of zzp’ers is een auto of bedrijfswagen onmisbaar, maar een auto kopen kan een flinke investering zijn. Bij AutoLeaseTeam kun je een auto leasen zonder jaarcijfers, omdat wij startende ondernemers vooruit willen helpen. Wij begrijpen als geen ander dat het voor jonge ondernemers lastig is om geld te lenen. Als ondernemer wil je uiteraard een auto of bedrijfswagen kunnen leasen zonder al te veel gedoe. Het kan ook zijn dat je een startende ondernemer bent en nog helemaal geen jaarcijfers van je bedrijf kunt laten zien. In beide gevallen is het mogelijk om bij AutoLeaseTeam tóch een goede auto voor jouw bedrijf te kunnen leasen! Meer informatie over leasen zonder jaarcijfers vind je hieronder.

Lees meer