{{content}} ×

Auto Leasen als ZZP'er: Waarom kiezen steeds meer voor leasing? | AutoLeaseTeam | AutoLeaseTeam

Auto leasen als zzp’er: hoe het werkt en wat je moet weten!

Als zzp’er is mobiel zijn cruciaal. Vrijwel iedere zzp’er moet de keuze uiteindelijk maken: ga je de auto kopen? Of kies je toch voor leasen? Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. En dat is niet voor niets. Kies je voor leasen, dan hoef je zelf geen grote investering te doen en loop je weinig risico. Wij zetten de belangrijkste zaken van auto leasen als zzp’er daarom voor je op een rij en brengen in kaart waar je rekening mee moet houden.

Waarom zou een zpp’er kiezen voor leasen in plaats van kopen?

Als zzp’er kun je ervoor kiezen om een auto te kopen, maar auto leasen als zzp’er kan ook zeer aantrekkelijk zijn. Leasen in plaats van kopen heeft voor de zzp’er namelijk ontelbare voordelen. Je rijdt in een fonkelnieuwe auto voor een vast maandelijks tarief, en dat zonder aanbetaling. Dit tarief is inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. Voor de ondernemer die gemak en zekerheid wil, biedt AutoLeaseTeam verschillende leasevormen aan. Het enige dat je zelf nog regelt, is het wassen en tanken van je auto.

Pssttt.. Zelfs voor het tanken kunnen wij een brandstofpas regelen! Hoe deze brandstofpas werkt, lees je op deze pagina. 

Wil jij nog meer informatie over wat voor jou aantrekkelijker is: auto kopen of leasen? Om jou een handje te helpen bij je keuze hebben wij alle voordelen van zowel kopen als leasen op een rijtje gezet in een ander artikel, bekijk het hier!

Hoe maak je deze juiste keuze als zzp’er?

Welke optie voor jou het meest gunstig uitvalt; leasen of kopen, is afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt;
  • Hoeveel bijtelling je in totaal moet betalen;
  • De afschrijvingswaarde van je auto;
  • Welke auto je op het oog hebt;
  • Voor hoeveel maanden wil je het contract wil aangaan;
  • De hoogte van je onderhoudskosten.

 

Je kunt dus stellen dat je niet te snel moet beslissen als zzp’er. Reken dus eerst alles goed door. Heb je al jouw vragen en antwoorden goed op een rij? Dan kan het zomaar blijken dat een auto leasen de beste keuze voor jou is.

De voordelen van autolease voor zpp’ers

Een ruime bestelwagen of een representatieve auto. Het kost vaak meer dan €30.000, een behoorlijke uitgave voor de meeste zelfstandig ondernemers. Een auto leasen voor je bedrijfsdoeleinden is daarom een aantrekkelijke keuze voor de meeste zzp’ers. Je hoeft dan niet te investeren in een dure bedrijfsauto of -bus. Hieronder alle voordelen op een rijtje:

  • Je houdt budget over om te investeren in je bedrijf;
  • Je komt nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan. Zo weet je precies waar je aan toe bent;
  • Onderhoud, banden en reparatie is inclusief. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over hoge onvoorziene kosten;
  • Je hoeft geen flinke investering te doen om toch in een van de nieuwste auto’s of bestelbusjes te rijden.

Welke leasevormen zijn er voor zzp’ers?

Als zzp’er heb je de keuze uit verschillende leasevormen. Ga jij voor totaal gemak? Of wil je gewoon simpelweg een betaalbare financieringsmogelijkheid? Wil je voor een lange tijd leasen of juist flexibel en kort? Bij AutoLeaseTeam helpen we je graag om de beste keuze te maken. Hieronder een overzicht van alle leasevormen waaruit je kan kiezen als zzp’er:

Weet je nog niet 100% zeker welke leasevorm bij jou past? Neem contact met ons op, wij adviseren je graag.

Autolease en belastingen voor zzp’ers: hoe werkt het?

Een auto privé kopen? Op de zaak zetten? Of kies je toch voor leasen? Een zwaarwegende keuze voor je portemonnee als zzp’er. Want de wijze waarop je jouw auto aanschaft, bepaalt hoeveel je belasting betaalt. Het loont dus om als zzp’er na te gaan wat voor jou de meest gunstige keuze is.

 

Ga je als zzp’er een auto leasen? Dan zul je niet aan de bijtelling ontkomen. Deze vorm van belasting is al van toepassing als je per jaar meer dan 500 kilometer aan privéritten maakt.

Wat is bijtelling, wanneer krijg je hiermee te maken en waar moet je op letten, lees het in dit artikel!

Auto leasen als zzp’er bij AutoLeaseTeam

Het leasen van een leaseauto als zzp’er bij AutoLeaseTeam staat gelijk aan het rijden van een veelzijdige auto. Wij houden namelijk rekening met al jouw wensen en behoeften. Wij bieden veel verschillende modellen aan, van een stadsauto tot een ruime SUV. Bekijk hier ons huidige uitgebreide aanbod voor de zakelijke rijder. Heb je nog meer vragen over auto leasen als zzp’er? Twijfel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Nieuwsberichten

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

AutoLeaseTeam: dé bedrijfswagen lease-partner voor ondernemers in Leiderdorp!

23 februari 2023

Klantbezoeken afleggen, bestellingen afleveren of een recreatief uitstapje naar bijvoorbeeld Keukenhof. Wat de reden achter jouw bedrijfswagen-wens ook is. Wij ontzorgen jou graag op het gebied van mobiliteit. AutoLeaseTeam helpt jou graag vanuit Leiderdorp met de stap naar je nieuwe bedrijfswagen. In dit artikel zetten we daarom alle aandachtspunten voor bedrijfswagenslease in Leiderdorp op een rij. Dus laten we eens een kijkje nemen!

Lees meer
Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

Autolease in Leiderdorp: de voordelen en hoe het werkt

02 februari 2023

Autolease is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto, maar daarvoor niet de volledige aankoopprijs willen betalen. In Leiderdorp zijn er een aantal bedrijven die autolease aanbieden, zo ook AutoLeaseTeam. Wil jij een zakelijke leaseauto afsluiten zonder risico’s over financiering, beheer en operationele risico’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse leasevormen die geheel op maat zijn samen te stellen. Een leaseauto kiezen is geen gemakkelijke opgave. In dit artikel zullen we je daarom wegwijs maken in de wereld van autolease in Leiderdorp.

Lees meer
Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

Bedrijfsauto leasen als startende ondernemer: alles wat je moet weten!

12 januari 2023

Door de wisselende opdrachten of projecten die zich door heel Nederland bevinden, ben je als startende ondernemer veel onderweg. Als startende ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto daarom vaak een belangrijke stap in de eerste groei van je onderneming. Een bedrijfsauto is dan ook een echte ‘must have’ voor de startende ondernemer. Welke leasevorm voor jou als starter interessant is? Dat lees je in dit artikel, zo hopen wij dat het kiezen voor jou een stuk makkelijker wordt!

Lees meer
Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

Operational lease uitgelegd: alles wat je moet weten!

05 januari 2023

Weten waar je aan toe bent? Kies voor operational lease! Operational lease betreft een vorm van leasen waarbij wij de auto ter beschikking stellen aan jou als leaserijder. In plaats van het kopen van een auto, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto. Dit tarief bestaat uit het gebruik van de auto en eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, onderhoud of zelfs benzine. Meer weten over deze unieke leasevorm? Lees dan snel verder!

Lees meer