Netto operational lease: dé leasevorm waarbij je zelf de touwtjes in handen hebt

Netto operational lease is dé leasevorm waarbij je controle houdt over diverse zaken. Zo kun je diensten als reparatie, onderhoud en verzekering zelf regelen. Deze leasevorm is iets anders dan full operational lease, waarbij vrijwel alle zaken volledig uit handen worden genomen door de leasemaatschappij. Bij netto operational lease heb je maximale vrijheid en zorg je ervoor dat je de auto buiten je eigen balans houdt. Meer weten over deze leasevorm? Lees dan hieronder verder.

Netto operational lease betekenis

Bij een netto operational leaseovereenkomst zijn de kosten voor rente, afschrijving en wegenbelasting inbegrepen. Andere zaken, zoals reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en verzekering komen voor je eigen rekening. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie van de brandstofkosten en schadebeheer. Het voordeel van deze leasevorm is dat je zelf de controle houdt over het beheer van het voertuig. De maandelijkse lasten zijn meestal ook lager bij netto operational lease dan bij full operational lease.

Het economisch eigendom en het restwaarderisico liggen bij AutoLeaseTeam, wanneer je voor ons kiest. Zowel de auto als de financiering staan niet op jouw balans en de leasetermijnen kunnen als kosten worden geboekt. Ook is het mogelijk om de leaseauto over te nemen na de leaseperiode.

netto operational lease

Off-balance financiering

Bij netto operational lease wordt de leaseauto gekenmerkt als een off-balance financiering. Dit is een financieringsvorm door een onderneming, waarbij de onderneming de investering niet op de balans hoeft op te nemen. Zo blijven er financiële middelen beschikbaar voor het bedrijf of voor investeringen. Dit geeft jou als ondernemer vele voordelen bij het aantrekken van extra kapitaal, zodat je bedrijf sneller kan groeien. Ook kun je met deze leasevorm zelf bepalen hoe je invulling geeft aan het operationeel beheer van de auto.

Ultieme flexibiliteit bij netto operational lease

Natuurlijk is het ook mogelijk om aan het netto operational leasecontract nog andere servicecomponenten toe te voegen. De keuze is geheel aan jou! Bij deze leasevorm is wegenbelasting inbegrepen, omdat de auto op naam staat van AutoLeaseTeam en bij ons de rekening voor de houderschapsbelasting binnenkomt. Houderschapsbelasting, ofwel Motorrijtuigenbelasting, is de betaling voor het bezit van een auto.

De voordelen

Netto operational lease is een voordelige vorm van leasen, waarbij je dus een aantal zaken in eigen hand blijft houden, zoals reparatie, onderhoud, verzekering, banden en vervangend vervoer. De voordelen van netto operational lease op een rij:

  • Lagere maandelijkse kosten, doordat onder andere reparatie en onderhoud voor je eigen rekening zijn.
  • Eigen beheer: je hebt zelf controle over onderhoud, reparatie en verzekering.
  • Geen investering vooraf: er wordt geen aanspraak gedaan op jouw liquiditeit of die van jouw onderneming.
  • Mogelijkheid tot overkopen: wil je de auto houden na de leaseperiode? Neem de auto over voor een vooraf bepaald bedrag.
  • Geen restwaarde risico: wij hebben de restwaarde risico van de auto.

Waarom netto operational lease bij AutoLeaseTeam?

Wanneer je kiest voor AutoLeaseTeam krijg je de volgende voordelen:

  • Uitstappen zonder boete: Bij AutoLeaseTeam kun je kiezen voor deze leasevorm met flexibele voorwaarden.
  • Onze service: Je hoeft de telefoon maar op te pakken en het wordt voor je geregeld.
  • Bij AutoLeaseTeam kun je terecht voor iedere looptijd en leasevorm.
  • Kosteloos omruilen: Heb je plotseling een andere auto nodig? Bij AutoLeaseTeam is dat mogelijk.

Wil je meer weten over netto operational lease? Tijdens een persoonlijk gesprek (volgens de RIVM-richtlijnen) vertellen we je graag wat het inhoudt en waar je uit kunt kiezen. Bel 071 581 06 66 voor een afspraak of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.