{{content}} ×

Sale & leaseback

Bij sale & leaseback neemt AutoLeaseTeam jouw auto of wagenpark over zodat je de auto(‘s) vervolgens via een normale leaseovereenkomst weer in kunt zetten. Dit is een effectieve manier om werkkapitaal te genereren voor investeringen die anders niet mogelijk waren. Sale & leaseback kan natuurlijk ook uitkomst bieden als je simpelweg de kosten voor het beheer van een wagenpark beheersbaar wil maken.

Vanzelfsprekend lease je op deze manier onder dezelfde aantrekkelijke voorwaarden als bij de andere leasevormen van AutoLeaseTeam.

Wat is sale & leaseback?

Bij deze leasevorm investeren wij als autoleasemaatschappij in jouw bedrijf door jouw auto of gehele wagenpark over te nemen tegen een prijs die we samen afspreken. Zo verkrijg je financiële ruimte zonder daarvoor aan te hoeven kloppen bij een bank. Op basis van de waarde van de auto’s en jouw persoonlijke wensen, stellen we de leaseovereenkomst op. In de overeenkomst wordt onder andere opgenomen of je wel of niet zonder toestemming met de auto naar het buitenland kunt. De auto’s blijven verder beschikbaar binnen de onderneming.

 

Waarom sale & leaseback?

Door jouw wagenpark geheel of gedeeltelijk aan ons te verkopen en het vervolgens van ons terug te leasen, kun je op een aantrekkelijke manier geld verkrijgen om in andere zaken te investeren. Hieronder vind je alle voordelen op een rij:

 • Werkkapitaal: na de verkoop van een auto of wagenpark ben je vrij om andere investeringen te doen.
 • Overzichtelijke kosten: door het beheer (en het onderhoud) weer bij een leasemaatschappij onder te brengen, weet je precies waar je aan toe bent.
 • Aantrekkelijke voorwaarden: of je nu kiest voor full operational lease of netto operational lease, je kunt rekenen op de aantrekkelijke voorwaarden van AutoLeaseTeam bij sale & leaseback.
 • Geen schade en onderhoud: wij ondersteunen jou zo goed mogelijk bij alles wat te maken heeft met schade en onderhoud van jouw lease auto’s. Zo sta je er niet alleen voor. 
 • Tijdsbesparing: hoe meer auto’s je in je bezit hebt, hoe meer tijd het beheer daarvan kost. Met sale & leaseback maak je je wagenpark overzichtelijker en kun je focus leggen op andere zaken. 
 • Geen gedoe met verkoop en restwaarde: Met sale & leaseback hoef je niet over de verkoop en de restwaarde te denken. Onderhandelingen over inruilwaardes liggen bij ons.

 

Sale & leaseback contract

Wanneer je kiest voor sale & leaseback ga je uiteraard een leaseovereenkomst aan. Met deze leasevorm is het mogelijk om te onderhandelen over de vraagprijs en de uiteindelijke koopprijs. Zaken als onderhoud, schade, verzekeringen, reparaties en brandstof worden in de voorwaarden meegenomen. 

De overeenkomst kan op verschillende manieren samengesteld worden. Vaak wordt er gekozen voor full operational lease, waardoor je profiteert van verschillende voordelen. Zo heeft de leaserijder met full operational lease geen omkijken naar zijn of haar vervoer, zoals het onderhoud, reparaties, de banden en meer.

 

Wat is de looptijd?

De looptijd van een sale & leaseback overeenkomst is zeer wisselend. Zakelijke leaseovereenkomsten voor een auto hebben meestal een looptijd die ligt tussen de drie en vijf jaar, maar dit kan verschillen.

 

Waarom leasen bij AutoLeaseTeam?

 • Uitstappen zonder boete
  Bij AutoLeaseTeam kun je leasen met flexibele voorwaarden.
 • AutoLeaseTeam Service
  Je hoeft de telefoon maar op te pakken en het wordt geregeld. Een mailtje kan natuurlijk ook.
 • Iedere looptijd
  Bij AutoLeaseTeam kun je terecht voor iedere looptijd en leasevorm.
 • Kosteloos omruilen
  Heb je plotseling een andere auto nodig? Bij AutoLeaseTeam is dat mogelijk.

 

Meer weten over sale & leaseback?

Wil je meer weten over sale & leaseback van AutoLeaseTeam? Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je graag wat het inhoudt en waar je uit kunt kiezen. Bel 071 58 10 666 voor een afspraak of vul ons contactformulier in.

Ben je toe aan een leasemaatschappij die écht met je meedenkt? Neem contact op met AutoLeaseTeam!