{{content}} ×

Innameprocedure

Wat moet (naast de auto) ingeleverd worden?

De auto moet ingeleverd worden inclusief alle meegeleaste opties en accessoires en inclusief alle standaard bij de auto behorende zaken zoals onder andere:

  • Reservesleutels (hoofdsleutel en reservesleutel)
  • Kentekencard
  • Onderhouds- en instructieboekjes
  • Hoedenplank / Afdekhoes
  • Reservewiel (indien van toepassing)
  • Gereedschap
  • Navigatie
  • Bij elektrische auto’s de twee laadkabels

Indien na inname blijkt dat de auto niet compleet is ingeleverd, zullen wij de kosten die wij moeten maken voor vervanging van missende zaken in rekening brengen. Voor een missend onderhoudsboekje wordt € 50,- excl. BTW in rekening gebracht. Voor overige zaken zullen wij per item de specifieke kosten vaststellen.

 

Staat van de auto bij inlevering

De auto moet schadevrij ingeleverd worden. Indien u de auto toch met schade inlevert, zorgt u er dan voor dat deze middels een schade aangifteformulier (SAF) is aangemeld (zie Schade: hoe te handelen?). Indien u de auto via ons heeft verzekerd zullen wij de gemelde schade met de verzekeraar afwikkelen en u (indien van toepassing) een eigen risico in rekening brengen. Van niet gemelde schades worden de reparatiekosten integraal aan u in rekening gebracht. Als u de auto zelf verzekerd heeft, zullen wij het schadebedrag laten vaststellen en aan u in rekening brengen.

Zorg er te allen tijde voor dat diegene die de auto inneemt samen met u een innameformulier tekent, dit voorkomt latere discussie over schades. Indien u de auto laat ophalen zonder innameformulier dan zullen wij de auto in Leiderdorp inspecteren en de eventuele schades opnemen. Schades die daar geconstateerd worden zijn bepalend en bindend voor beide partijen.

 

Waar moet de auto ingeleverd worden?

De berijder kan de auto inleveren bij zijn eigen dealer of de dealer die de opvolgende auto levert. Indien betreffende berijder geen nieuwe auto ontvangt, kunt u de huidige auto desgewenst door ons laten ophalen op uw kantooradres. In beide gevallen verzoeken wij u uiterlijk op de dag van inlevering ons op de hoogte te brengen van het adres waar de auto staat. U kunt dit doen op telefoonnummer: 071 58 10 666.

Tot slot vragen wij uw medewerking door de auto schoon en met tenminste 15 liter brandstof in de tank in te (laten) leveren. Indien u vragen heeft, dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen via bovengenoemd telefoonnummer.

Het innameprotocol is ook terug te vinden in de Berijdershandleiding

Ben je toe aan een leasemaatschappij die écht met je meedenkt? Neem contact op met AutoLeaseTeam!