{{content}} ×

Fiscale bijtelling

Eigen bijdrage leaseauto en fiscaal voordeel

De fiscale bijtelling of eigen bijdrage en het fiscale voordeel spelen een grote rol bij het kiezen voor een leaseauto. Het is van belang om de kosten goed op een rij te zetten, om op basis daarvan een keuze te maken. Uiteraard kunnen we u hier goed bij van dienst zijn, bijvoorbeeld door aan te geven wat de fiscale bijtelling zal zijn. Daarnaast kunnen we u aangeven hoe er fiscaal voordeel te behalen valt, zodat u daar maximaal gebruik van kunt maken.  Neem contact op voor alle informatie daarover.

 

Eigen bijdrage en bijtelling

De eigen bijdrage voor een leaseauto wordt ook wel aangegeven in de vorm van bijtelling, aangezien dat de benaming is waar er binnen officiële instanties mee gewerkt wordt. Uw eigen bijdrage bestaat uit een deel van de nieuwwaarde van uw auto, wanneer u besluit deze ook privé (naast zakelijk) te rijden (meer dan 500 kilometer per jaar). In dat geval dient u fiscale bijtelling te betalen over de fiscale waarde van uw leaseauto. Het standaardpercentage dat u bij dient te tellen is 22%, al is het mogelijk om een groene leaseauto te rijden en in aanmerking te komen voor lagere percentages. Wilt u weten welke modellen slechts 4%, 8% of 12% bijtelling hebben? Neem dan contact op en AutoLeaseTeam informeert u volledig over alle fiscaal voordelige auto’s.

 

Fiscaal voordeel behalen als werknemer

U kunt als werknemer fiscaal voordeel behalen wanneer u een eigen bijdrage voor uw leaseauto betaalt. Dat heeft te maken met het feit dat er aan de ene kant wel loonbelasting wordt ingehouden, terwijl u aan de andere kant geen pensioen opbouwt over dat deel van uw inkomen. Er ontstaat hierdoor een pensioengat, dat u op een fiscaal vriendelijke manier in kunt vullen. De leaseauto die u ook privé rijdt zorgt er aan de hand van de fiscale bijtelling dus voor dat het mogelijk is om aan de andere kant voordeel te behalen. We leggen u graag uit wat in uw specifieke geval de fiscale consequenties voor u zijn. Neem contact op.

 

Fiscaal voordeel behalen als werkgever

Daarnaast is het als werkgever mogelijk om fiscaal voordeel te behalen, wanneer u ervoor kiest om een leaseauto in de zaak te brengen. Wij kunnen u hier uitgebreid over adviseren, bijvoorbeeld door de bruto en netto lasten voor u op een rij te zetten. Of u nu kiest voor een shortlease auto uit Leiderdorp of een andere vorm van autolease in de omgeving van Leiden, wij bieden u graag een overzicht van de kosten die daar daadwerkelijk mee gemoeid zijn. Zo kunt u op basis van een eigen bijdrage van uw werknemers bepalen hoe de kosten verdeeld worden en waar de fiscale voordelen te behalen zijn. Neem contact op en AutoLeaseTeam geeft u een duidelijk fiscaal advies over de auto van de zaak.

 

Fiscale bijtelling en groene modellen

De fiscale bijtelling voor auto lease bedraagt bij privégebruik standaard 22% van de nieuwwaarde van de auto. In het geval van een groene of een elektrische auto is het echter mogelijk om in aanmerking te komen voor het 12%, 8% of 4%  bijtellingstarief. Des te minder CO2 de auto per kilometer uitstoot, des te minder fiscale bijtelling er voor dat model betaald hoeft te worden door de werknemer. Wat dat betreft is het een verstandig idee om op zoek te gaan naar een groene leaseauto, om op die manier de fiscale lasten zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten? Neem dan nu contact op en we beantwoorden geheel vrijblijvend al uw vragen. Of wilt u meteen een leaseofferte ontvangen? Klik dan op de knop Offerte Aanvragen.

Ben je toe aan een leasemaatschappij die écht met je meedenkt? Neem contact op met AutoLeaseTeam!