Waarom een (elektrische) auto leasen beter is voor het milieu

Het kabinet heeft het Klimaatakkoord gepresenteerd en is begonnen met de uitvoering daarvan. In het akkoord staan meer dan 600 afspraken om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Uiteraard staat mobiliteit ook hoog op de agenda. De hoeveelheid CO2 die we met z’n allen uitstoten, moet drastisch naar beneden. Daarom is het rijden in een elektrische auto een goed idee, maar een traditionele auto leasen op zich is ook al een goed plan! Lees hieronder waarom.

Het klimaatakkoord

Mobiliteit in 2050 moet emissieloos zijn en van hoge kwaliteit. Alles moet schoner, slimmer en zonder uitstoot. Hierover zijn tientallen afspraken gemaakt tussen betrokken partijen en de overheid. Die zorgen dat er vóór 2030 structurele veranderingen in gang worden gezet. Elektrisch rijden is daarbij belangrijk.

auto leasen

Waarom een auto leasen beter is voor het milieu

Als het gaat om milieuvriendelijk leasen, denkt men al gauw aan het leasen van een elektrische- of hybride auto. Maar dit hoeft niet altijd alleen het geval te zijn. Maar waarom is een auto leasen sowieso een goed idee voor het milieu? Veel mensen die kiezen voor een nieuwe auto om te leasen, zijn al beter bezig. Ook al draait het hier om een benzine- of dieselauto: er zit veel verschil in de gebruikte technologieën van nieuwe en oudere auto’s.

Automerken hebben namelijk de laatste jaren enorm geïnvesteerd in het milieubewuster maken van hun auto’s. Daardoor stoten de nieuwere auto’s al stukken minder CO2 uit dan auto’s van tien jaar geleden of nog ouder. Bij AutoLeaseTeam vind je veel nieuwe auto’s om te leasen. Als iedereen in een moderne auto rijdt, stoten we allen al minder CO2 uit dan voorheen.

Nieuwe technologieën

De ontwikkelingen op de automarkt zijn de laatste jaren snel gegaan. Auto’s zijn steeds veiliger, zuiniger én slimmer geworden. De snelwegen van vroeger zijn er nog en de auto is in de basis hetzelfde gebleven, maar met de komst van nieuwe motoren is de CO2-uitstoot van deze auto’s wel al zeer verlaagd.

Elektrische auto leasen

Elektrische en hybride auto’s hebben nog minder nadelige effecten op het milieu. Dit komt doordat ze vrijwel niet op fossiele brandstoffen rijden. Bij AutoLeaseTeam vind je diverse elektrische auto’s die je gemakkelijk kunt leasen. Met de keuze om een elektrische auto te leasen, profiteer je standaard van een gunstige bijtellingsregeling. Ook zul je merken dat een elektrische auto financieel erg aantrekkelijk is ten opzichte van een auto met een benzinemotor. Daarnaast heb je het voordeel dat een elektrische motor veel stiller is dan de motor van een ‘gewone’ auto. Hierdoor rij je comfortabeler op de weg wanneer je een elektrische auto gaat leasen.

Een nieuwe elektrische auto leasen bij AutoLeaseTeam

Heb je interesse in een elektrische auto om te leasen? Neem dan contact met ons op of kies een elektrische auto met 4% bijtelling uit ons overzicht of een elektrische auto 2020 met 8% bijtelling of een nieuwe met 12% bijtelling in 2021. Voor alle EV’s kunnen wij je ook adviseren over de juiste laadoplossingen onderweg, op kantoor of bij jou thuis. Wanneer je een elektrische auto wilt leasen, kunnen wij je goed van dienst zijn. Wij hebben namelijk een breed assortiment van elektrische auto’s om te leasen. Wij bieden veel elektrische auto’s aan met een hoge actieradius. De opties bij AutoLeaseTeam zijn oneindig! Maak je keuze en vraag een offerte aan op de elektrische auto die jouw voorkeur geniet.

Een traditionele auto leasen

Ben je wel bewust van het milieu, maar wil je geen elektrische auto leasen, omdat je het bijvoorbeeld nog iets te duur vindt? Geen probleem, als je kiest voor een traditionele leaseauto dan is dat ook al een goede stap! Benieuwd welke auto én leasevorm bij jou past? Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren. Voor vrijblijvend advies kun je altijd contact met ons opnemen.